Αυτά πρέπει να κάνει ο Τσάκας

Ο Βλάσσης Τσάκας αναγνώρισε το λάθος του όσον αφορά στην ακατάσχετη μεταγραφολογία που προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού -ενδεχομένως και ενθουσιασμού του ιδίου από τη θετική κατεύθυνση των εξελίξεων- υιοθέτησε τελευταία.

Και έβαλε "φρένο", πρωτίστως στον εαυτό του, για τους Σικαμπάλες, τους Τζαβέλλες, τους Ροναλντίνιο, αλλά και σε αυτούς που πρέπει να πλαισιώσουν τον Φερέιρα στην τεχνική ηγεσία και το ποδοσφαιρικό

τμήμα εν γένει.

Ηταν, πιθανώς, η πιο σωστή δήλωση -έστω και υπό μορφήν διόρθωσης- που έχει κάνει από την πρώτη μέρα που βρήκε στο προσκήνιο μετά την πρόταση του Σαουδάραβα πρίγκιπα που εκπροσωπεί ή, όπως του αρέσει να ξεκαθαρίζει, συνεργάζεται.

Αλλωστε, εάν πρέπει σώνει και καλά να... εντυπωσιάσει σε περίπτωση που εισβάλλει όντως στα δρώμενα του Παναθηναϊκού και της ΠΑΕ ειδικότερα, μπορεί κάλλιστα να το πράξει δίχως φανφάρες που εγκυμονούν κινδύνους διατάραξης του εξαιρετικού κλίματος και της ομαλής αρμονίας της ομάδας.

Το πρώτο και κύριο, λοιπόν, που εκτιμώ ότι θα έπρεπε να κάνει η νέα διοίκηση (εάν ολοκληρωθεί το deal του Σαουδάραβα επενδυτή με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη) είναι να αγοράσει τα δικαιώματα του Κουίνσι!

Είναι πασιφανές ότι μία τέτοια κίνηση θα έβρισκε απόλυτα σύμφωνο τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και ταυτόχρονα είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός και την ποιότητα για να κάνει τη διαφορά στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος (και όχι μόνο...) διαθέτει και έχει "δέσει" στην ομάδα όσο λίγοι ξένοι παίκτες, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το ακριβές ποσό της οψιόν αγοράς δεν έχει επιβεβαιωθεί (αρχικά είχε διαρρεύσει ότι είναι 1.5 εκατ. Ευρώ, στη συνέχεια ειπώθηκε για 4 εκατ. Ευρώ, αλλά ο Γόντικας πρόσφατα είχε διαψεύσει και τα δύο νούμερα και είχε τονίσει -σωστά- ότι: "όλες οι οψιόν αγοράς διαπραγματεύονται"), αν και οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι λίγο περισσότερο από 3 εκατ. Ευρώ.

Εν πάση περιπτώσει, όση κι αν είναι η οψιόν, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις μία μεταγραφή ενός παίκτη που τσεκαρισμένα πληροί τις προϋποθέσεις για την ομάδα και τον προπονητή της.

Η επόμενη σοβαρή κίνηση που εκτιμώ ότι θα έπρεπε να κάνει είναι να προχωρήσει σε ορισμένες ανανεώσεις συμβολαίων από τις πολλές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ενόψει καλοκαιριού.

Ας δώσει εκεί το... χαρτάκι πρώτα ο Φερέιρα, που γνωρίζει πλέον απέξω κι ανακατωτά το έμψυχο δυναμικό για να κλείσουν τα θέματα και ας αργήσει λίγο το άλλο... χαρτάκι για τις μεταγραφές.

Το καλοκαίρι τελειώνουν τα συμβόλαια του Νίνη, του Χριστοδουλόπουλου, του Σιμάο, του Κλέιτον, του Καραγκούνη, του Σαριέγκι, του Σπυρόπουλου, του Καντέ, του Πετρόπουλου, αλλά και των Σεϊταρίδη και Μελίσση που εκτιμώ ότι δεν μπαίνουν καν στην "ατζέντα", οφείλω ωστόσο να τους αναφέρω.

Ας κρατήσουν αυτούς που θέλει ο προπονητής, ας αγοράσουν τον Κουίνσι, ας καλύψουν τα ελλείμματα που υπάρχουν και μετά βλέπουμε για τις μεταγραφές. Προς Θεού, δε λέω να μην γίνουν μεταγραφές, λέω να μπουν προτεραιότητες και να μην πάμε σε κινήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα