Το σωματίδιο Χιγκς και… το σωματίδιο Τσακ!

Παρακαλώ, να μην επαναλαμβανόμαστε. Επειδή αυτό το «αργά το απόγευμα» μπορεί να έχει άλλη ερμηνεία για μένα, άλλη για τον κ. Τσάκα κι άλλη για το… πιεστήριο όπου πρέπει να (φτάσει, κάποια στιγμή ώστε, κάποια άλλη στιγμή να) τυπωθεί η εφημερίδα, θα το θεωρήσετε λογικό και πρέπον, ελπίζω, που έδωσα ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο στον εαυτό μου για να διαπιστώσω αν «χθες ήταν η μέρα που –μέχρι αργά το απόγευμα…- όλα θα ξεκαθάριζαν».

Άλλωστε, κοιτάξτε πώς πάει: χθες είπαν από το CERN

ότι σε ενέργειες σύγκρουσης πρωτονίων της τάξεως των περίπου 125 Gev παρατήρησαν «ασυνήθιστη δραστηριότητα», που καθόλου δεν αποκλειόταν… αργά το απόγευμα (κι αυτοί, οι αναθεματισμένοι!) ώρα Ελβετίας, να τους έφερνε σε σημείο να ανακοινώσουν ότι πλησίασαν ή και «είδαν» κάτι που μπορεί να είναι το σωματίδιο Χιγκς.

Η Φυσική πίσω από το τι είναι αυτό το πράγμα είναι πολύ περίπλοκη (όπως άλλωστε και η… φυσικοχημεία και τα μαθηματικά πίσω την πρόταση Τσάκα), αλλά αρκεί να πούμε εδώ ότι αν όντως διαπιστωθεί ότι υφίσταται τέτοιο στοιχειώδες σωματίδιο, ένα σωρό θεωρίες για την προέλευση της μάζας με βάση το Καθιερωμένο Μοντέλο θα βρουν δικαίωση. Και επειδή η μάζα σχετίζεται με την ενέργεια (και όλα μαζί με το χρόνο), μια ολόκληρη νέα Φυσική θα ανακύψει.

Εντός της νέας αυτής Φυσικής, καθόλου δεν αποκλείεται ο χρόνος από απλά σχετικός, κατά Αϊνστάιν, να γίνει… λάστιχο –κατά Βλάσσιστάιν! Οπότε, το «αργά σήμερα το απόγευμα» όχι απλώς να μπορεί υπό συνθήκες να σημαίνει, π.χ., «νωρίς το πρωί μετά από τρεις μήνες», αλλά να γίνει μια τελείως άτοπη φράση! Να πάψει γενικώς να υπάρχει «αργά», «νωρίς», «πρωί», «απόγευμα», «σήμερα» και «αύριο» και όλα να γίνουν διαφορετικά.

Π.χ. όπως η μέχρι τώρα αναζήτηση στο CERN ήταν αυτή για το σωματίδιο-εκφραστή του «πεδίου Χιγκς» (που δια της αλληλεπίδρασης μ’ αυτό αποκτούν μάζα τα τα μποζόνια, τα σωματίδια-φορείς των τριών θεμελιωδών πυρηνικών δυνάμεων) η νέα αναζήτηση της Φυσικής να είναι η εύρεση του σωματιδίου Τσακ! Του σωματιδίου-εκφραστή του πεδίου Τσακ-Σαούντ, ας πούμε, δια της αλληλεπίδρασης με το οποίο αποκτούν… χρήματα οι προτάσεις (και τη λέξη μποζόνιο δεν την αναφέρω καν εδώ για ευνόητους λόγους)!

Τι να λέμε άλλωστε, κυρίες και κύριοι; Όταν στην Ελβετία ξεκλειδώνονται τα μυστικά του Σύμπαντος (πριν ξεκλειδωθούν οι λογαριασμοί των Ελλήνων καταθετών στην ίδια χώρα, βεβαίως, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα), να πούμε εμείς ότι το μείζον θέμα ήταν το «τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα»; Ούτε καν ως άσμα δεν είναι πια της μοδός αυτό!

Τώρα της μοδός είναι το άσμα ενός plastic-fantastic τροβαδούρου των ριάλιτι που το όνομά του μου διαφεύγει, αλλά το μαλλί του αποτελεί ονείρωξη του Τρύφωνος Σαγματοποιού, το γλαρό του μάτι γεννά πόθους εις 13χρονας και εμμηνοπαυσιακές ωσαύτως (ζωηρώς ελπίζω όμως όχι και στις ενδιάμεσες ηλικίες) και το δόντι του κάνει τους στοματικούς προβολείς του Χάρη να ωχριούν! Και το οποίον (χ)άσμα ονομάζεται «Είσαι πουτ@ν@ στην ψυχή»!

Εννοώ, προέλευση του Σύμπαντος, ψυχολογίες, πετροδο

Keywords
Τυχαία Θέματα