Το σκεπτικό αθώωσης της Δόξας Δράμας

Η Πειθαρχική Επιτροπή της football league αθώωσε την ΠΑΕ Δόξα Δράμας και τον πρόεδρο της, Θανάση Σάμιο, μια και δεν στοιχειοθετείται κανένα πειθαρχικό παράπτωμα σε βάρος τους.

Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 304/6-10-2011
Αποτελούμενη από τον Ευάγγελο Κατσή, Επίτιμο Εισαγγελέα Εφετών ως Πρόεδρο και εισηγητή, Χαρίλαο Ζυγογιάννη, Επίτιμο Αντεισαγγελέα Εφετών και Ιωάννα Παντελοπούλου, δικηγόρο του Δ.Σ. Αθηνών

ως μέλος και από το γραμματέα Αθανάσιο Γεωργόπουλο.
Συνεδρίασε δημόσια στην αίθουσα συνεδριάσεών της στο ακροατήριο την 29-9-2011 προκειμένου να δικάσει:
1)Επί της με αρ. πρ. 29913/2011 πειθαρχικής αγωγής του Εισαγγελέα Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ με εγκαλούμενους τους:
α) ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ νομίμως εκπροσωπουμένης και του Προέδρου αυτής Α. ΣΑΜΙΟΥ, η οποία κοινοποιήθηκε στους παραπάνω εγκαλουμένους με την με αρ. πρ. 309/27-9-2011 κλήση μας προς απολογία για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 21 Α, 21 Β και 26 παρ. 3 σε συνδυασμό με το άρθρο 31 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και σε συνδυασμό με τα άρθρα 26 παρ. 1, 27 παρ. 1,46 παρ. 1 α, 94 παρ. 1 παρ. 1 και 98 του Ποινικού Κώδικα.
Η υπόθεση εκφωνήθηκε κατά τη σειρά της στο έκθεμα και συζητήθηκε όπως αναφέρεται στα Πρακτικά.
Οι εγκαλούμενοι παραστάθηκαν και εκπροσωπήθηκαν από τον πληρεξούσιο δικηγόρο Α. Λίβα.

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ
Κατά το άρθρο 21Α παρ. 1 «οποιοσδήποτε προσφέρει, υπόσχεται ή δίδει αδικαιολόγητα δώρα σένα όργανο της ΕΠΟ, έναν αξιωματούχο αγώνα, ποδοσφαιριστή ή αξιωματούχο ομάδας για λογαριασμό του ή για λογαριασμό τρίτου, προσπαθώντας ή προτρέποντας την παραβίαση των κανονισμών της ΕΠΟ-UEFA-FIFA θα τιμωρείται με τις ποινές που ακολουθούν: α)με χρηματική ποινή από είκοσι (20.000,00)ευρώ έως εξήντα χιλιάδων (60.000,00) ευρώ β) με απαγόρευση από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και γ) με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. 2> Η παθητική δωροδοκία θα τιμωρείται με τις αυτές ποινές. 3. Σε σοβαρές περιπτώσεις και σε περίπτωση επαναλήψεως οι χρηματικές ποινές διπλασιάζονται οι δε ποινές β και γ απαγγέλλονται εφόρου ζωής. 4. Σε περίπτωση που υπαίτια είναι η ομάδα και η δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα, η υπαίτια ομάδα (ή ομάδες) θα τιμωρείται με υποβιβασμό και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ».
Κατά το άρθρο 21Β παρ. 1 « Οποιοσδήποτε αξιωματούχος ή εν γένει εμπλεκόμενος στο χώρο του ποδοσφαίρου, προσπαθεί ή συμμετέχει σε προσπάθεια προκαθορισμού του αποτελέσματος ενός αγώνα για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακό οφέλη, μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό τιμωρείται με τις ποινές που αναφέρονται στην παρ. 1 α, β, γ του παρόντος άρθρου. Οι ως άνω ποινές δύναται να επιβληθούν σωρευτικά. 2. Εάν υπήρξε πράγματι επίτευξη του σκοπού, επιβάλλονται οι ανωτέρω ποινές με τριπλασιασμό των χρηματικών ποινών. 3. Εάν υπαίτια της προσπάθειας ή και της επίτευξης των ανωτέρω είναι ομάδα ή αξι

Keywords
Τυχαία Θέματα