Το Big Ben γέρνει!

Σχεδόν το ένα μέτρο έχει φτάσει η απόκλιση από την κορυφή ως τη βάση του διάσημου πύργου που φέρει το ρολόι ορόσημο του Λονδίνου. Οι τουρίστες το ανακάλυψαν πρώτοι, καθώς το πολυφωτογραφημένο μνημείο σε σύγκριση με τα διπλανά κτίρια έμοιαζε… λοξό.

Την –επίσημη- αποκάλυψη έκανε ο υπεύθυνος μελέτης του μετρό του Λονδίνου ενώ γινόταν εργασίες για την δημιουργία νέας γραμμής. Ο υψους 96μ. πύργος βυθίζεται άνισα στο έδαφος με αποτέλεσμα να γέρνει βορειοδυτικά.

«Η κλίση είναι εμφανής ειδικά αν σταθεί ο παρατηρητής στην πλατεία

Κοινοβουλίου και κοιτάξει ανατολικά. Είχα ακούσει τους τουρίστες να λένε ‘δεν είναι και τόσο κάθετο’ και είχαν δίκιο» παραδέχτηκε ο καθηγητής του Imperial College του Λονδίνου Τζον Μπέρλαντ στην Telegraph.

Η σταδιακή αύξηση της κλίσης δεν προκαλεί ανησυχία. Εκτιμά ωστόσο πως «αν αυξηθεί η κλίση θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε αλλά δεν νομίζω πως χρειάζεται να παρέμβουμε τα επόμενα χρόνια».

Ευθύνη για την βύθιση φέρει το μετρό και οι συνεχείς εργασίες ανακαίνισης και ανάπτυξής του. Να θυμίσουμε πως το… ρολογάκι έχει κατασκευαστεί από το 1858…

Keywords
Τυχαία Θέματα