Το νέο Opel Mokka και με FlexFix

12:32 8/5/2012 - Πηγή: OnSports

Το Mokka, το νέο SUV της Opel, θα διατίθεται με το αναβαθμισμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix δεύτερης γενιάς, το οποίο μπορεί να μεταφέρει τώρα μέχρι τρία ποδήλατα.

Το βελτιωμένο σύστημα αποθήκευσης -αποκλειστικότητα της Opel- είναι ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα και κατά συνέπεια βρίσκεται πάντα στο όχημα. Όταν δεν χρησιμοποιείται, «εξαφανίζεται» στον πίσω προφυλακτήρα. Όπως και το Mokka, το σύστημα FlexFix

σχεδιάστηκε για άτομα με δραστήριους ρυθμούς ζωής που αγαπούν την ποδηλασία.

Ακόμα και με πλήρες φορτίο, χάρη στη λειτουργία ανάκλισης του FlexFix, δεν περιορίζεται η πρόσβαση στο χώρο αποσκευών. Το ευρύχωρο μικρό SUV που πρόκειται λανσαριστεί στην αγορά αργότερα μέσα στη χρονιά, θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς φορτίου με την προσθήκη του προαιρετικού FlexFix. Η στάνταρ έκδοση του συστήματος FlexFix για το Mokka είναι κατάλληλη για ένα ποδήλατο. Το αναβαθμισμένο σύστημα μπορεί τώρα να μεταφέρει 10 κιλά επιπλέον (30 κιλά στο σύνολο) συγκριτικά με την πρώτη γενιά του FlexFix. Με το FlexFix δεύτερης γενιάς διατίθεται τώρα κιτ προέκτασης με αντάπτορα που κουμπώνει για τη μεταφορά δύο ακόμα ποδηλάτων.

Η συνολική ικανότητα μεταφοράς φορτίου με τρία ποδήλατα είναι 60 κιλά. Με τοFlexFix, η Opel παραμένει η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει ένα σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων πλήρως ενσωματωμένο στο όχημα. Η σχάρα είναι πρακτική, ενώ μετακινείται πολύ εύκολα και ρυθμίζεται με το χέρι χωρίς εργαλεία. Ειδικές βάσεις με ελαστικά ένθετα συγκρατούν με ασφάλεια τα ποδήλατα στη θέση τους. Επιπλέον το νέο σύστημα σχάρας κλειδώνει ώστε τα ποδήλατα να προστατεύονται από τους κλέφτες όταν το Mokka είναι σταματημένο.

Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα του Opel FlexFix συγκριτικά με τις συμβατικές σχάρες ποδηλάτων είναι η ευκολία πρόσβασης και κατά συνέπεια η εξαιρετική εργονομία του. Αντίθετα με άλλα συστήματα όπως σχάρες οροφής που απαιτούν από το χρήστη να ανεβάσει το ποδήλατο ψηλά, το FlexFix δεν επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη, όπως και τα καθίσματα AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”) που διατίθενται για το Mokka και έχουν πιστοποιηθεί από το Γερμανικό Σύνδεσμο Ειδικών σε θέματα πλάτης. Ένα ακόμα πλεονέκτημα σε σχέση με συστήματα σχαρών οροφής, το όχημα δεν έχει περιορισμό ταχύτητας στα 120 χλμ./ώρα όπως συμβαίνει με τις σχάρες οροφής, καθώς τα ποδήλατα μεταφέρονται πίσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα