Το μετραγραφικό… shopping και η νέα παράταση!

Η παράταση μεταγραφών που έδωσε η ΕΠΟ για τους επαγγελματίες παίκτες των ομάδων που υποβιβάστηκαν στην Δ΄Εθνική (οι οποίοι έμειναν αυτοδίκαια ελεύθεροι) και τις ομάδες που θα προβιβαστούν στην Super League ή στην Football League για να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις, έληξε το βράδυ της Παρασκευής (14/10). Ε και;

Στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου,

τα πάντα επιτρέπονται! Συνεπώς λοιπόν, δεν θα πρέπει να μας προξενεί καμία απολύτως εντύπωση που οδεύουμε ολοταχώς προς νέα παράταση μεταγραφών για τους «ταλαιπωρημένους» παίκτες και τις ομάδες που βρίσκονται στον «αέρα», ή για να το θέσουμε διαφορετικά, αυτές που ρίχνουν τα… χαρτιά, προκειμένου να μάθουν για ποια κατηγορία θα πάρουν «φύλλο πορείας».

Βλέπετε, το πιο τρελό – τρελό καλοκαίρι στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι απλά ανακάτεψε την τράπουλα, αλλά ο ατελείωτος δικαστικός κυκεώνας της… δίνει και καταλαβαίνει!

Από την ημέρα (28 Σεπτεμβρίου) όπου η ΕΠΟ κήρυξε την έναρξη της ειδικής έξτρα μεταγραφικής περιόδου, μέχρι χθες το βράδυ, κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι που δεν ήταν ωστόσο ικανό να αποκαταστήσει επαγγελματικά όλους τους παίκτες των ομάδων, οι οποίες πήραν «δυσμενή μετάθεση» για χαμηλότερες κατηγορίες.

Παράλληλα, οι ομάδες που περιμένουν στην σειρά να μάθουν σε ποια κατηγορία δεν έχουν συμπληρώσει τα ρόστερ τους, αφού άλλες μεταγραφές έχουν την δυνατότητα να κάνουν με το πορτοφόλι της Super League και άλλες με το αντίστοιχο της Football League και της Football League 2.

Από την ΕΠΟ μπορεί να μην το ανακοινώνουν επισήμως, ωστόσο έχουν αποφασίσει να συνεδριάσουν όταν οριστικοποιηθούν οι δικαστικές εκκρεμότητες και να ανακοινώσουν ποιες ομάδες έχουν δικαίωμα μεταγραφών.

Οσο για τις μεταγραφές που έγιναν από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου; Αρης και Παναιτωλικός είχαν την πρωτοκαθεδρία στο…shopping των ομάδων της Super League με τέσσερις μεταγραφές έκαστος.

Οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν παίκτες (Γιακούποβιτς, Ουμπίντες, Σνακαρέ) από την «βιτρίνα» του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έβαλε τα δάχτυλα στο βάζο με το μέλι και έφερε στον Πειραιά δύο ποδοσφαιριστές από το «πάνω ράφι» της ομάδας του Βόλου και συγκεκριμένα τους Μόνχε και Ζαραδούκα.

Πέντε ομάδες (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Εργοτέλης, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα) αποφάσισαν να κάνουν… οικονομία και δεν βγήκαν για ψώνια, ενώ η Κέρκυρα «έκλεισε» τον Ηλιάδη από τον Ηρακλή, (χωρίς όμως να τον ανακοινώσει) και περιμένει την έκδοση του δελτίου από την ΕΠΟ.

Αναλυτικά οι μεταγραφές που πραγματοποίησαν οι 14 ομάδες της Super League στην έξτρα μεταγραφική περίοδο:

ΟΜΑΔΕΣ

ΗΡΘΑΝ

ΑΕΚ

-

 

ΑΡΗΣ

Γιακούποβιτς (Ολ.Βόλου)

Ουμπίντες (Ολ.Βόλου)

Σανκαρέ (Ολ.Βόλου)

Ακόστα (Ολ.Βόλου)

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μπρέσκα (Ολ.Βόλου)

Αλβάρες (Ολ.Βόλου)

Σολάκης (Ολ.Βόλου)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Keywords
Τυχαία Θέματα