Χριστόπουλος: «Άλλο επίπεδο το μπάσκετ στη Γερμανία»

Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι από τη φετινή σεζόν κάτοικος Γερμανίας και θα βρεθεί για ακόμη μία φορά στο πλευρό του Ντιρκ Μπάουερμαν, αυτή τη φορά στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου. Ο 37χρονος τεχνικός μίλησε στο Onsports για το νέο του εγχείρημα.

«Γνώριζα για το δημιούργημα που θέλουν να φτιάξουν οι άνθρωποι της Μπάγερν. Τα τελευταία 12 χρόνια με τον κόουτς Μπάουερμαν έχουμε άριστη σχέση και μου πρότεινε να συνεργαστούμε και φυσικά αποδέχτηκα την πρόταση», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός, για να συμπληρώσει:

«Σίγουρα το οργανωτικό

επίπεδο και ο τρόπος που προσεγγίζουν το μπάσκετ είναι αυτό που ξεχωρίζει τόσο στη γερμανική Λίγκα, όσο και στην ομάδα. Οι άνθρωποι εδώ έχουν μεγάλο όραμα. Η ομάδα ανέβηκε φέτος στην Α1 και οι ιθύνοντες θέλουν να δημιουργήσουν έναν κολοσσό, όπως αυτός του ποδοσφαίρου».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Χριστόπουλο το γερμανικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε άλλο επίπεδο και εξηγεί τους λόγους:

«Όλη η δομή του πρωταθλήματος στηρίζεται στην ισχυρή βάση που έχει βάλει η διοργανώτρια αρχή σε συμφωνία με τις διοικήσεις των ομάδων. Για παράδειγμα, όλες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να στελεχώνονται από επαγγελματίες στους τομείς του marketing, του management, των δημοσίων σχέσεων και των ΜΜΕ. Επίσης, υπάρχουν κανόνες για την ομαλή οικονομική λειτουργία των ομάδων που τηρούνται αυστηρά και τα παραθυράκια είναι πολύ μικρά. Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις, αποτελούν πρώτο μέλημα της λίγκας γιατί είναι σημαντικό να έχουν την ευχέρεια οι φίλαθλοι να παρακολουθούν τα παιχνίδια σε γήπεδα υπερσύγχρονα με ζηλευτές εγκαταστάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα