Το εκκεντρικό ουράνιο τόξο

Οι φωτογραφίες της τεραστίων διαστάσεων εικαστικής εγκατάστασης του Daniel Buren μεταφέρουν ατόφια (αν όχι καλύτερη) την αίσθηση που αυτή προκαλεί στους επισκέπτες.

Φέτος είναι η πέμπτη κατά σειρά χρονιά που οργανώνεται η έκθεση Monumenta στο Παρίσι, η οποία, παρά «το νεαρό της ηλικίας της» έχει ήδη μπει στον κλειστό στενό κύκλο των ετήσιων εικαστικών γεγονότων παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Όπως δηλώνει τα όνομά της είναι μια έκθεση για την έννοια μνημειακό. Κάθε φορά, ανατίθεται σε έναν διεθνώς καταξιωμένο καλλιτέχνη να δημιουργήσει μια εικαστική σύνθεση η οποία θα καταλαμβάνει τα 13.500

τετ. μέτρα του Grand Palais των Ηλυσίων Πεδίων. Δηλαδή, πρόκειται για τη δημιουργία ενός μνημειακών διαστάσεων έργου για ένα από τα πιο μνημειακά κτίρια της πόλης, το οποίο δημιουργήθηκε για να είναι το μνημειακό κύριο εκθεσιακό κέντρο, της περίφημης μνημειακής Παγκόσμιας Έκθεσης των Παρισίων του 1900.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες από την έκθεση στο coolspotting.gr στο θέμα με τίτλο «Το εκκεντρικό ουράνιο τόξο»

Keywords
Τυχαία Θέματα