Τι άτομο θέλει να γίνει διαιτητής;

Είναι εντελώς εξευτελιστικό για έναν δημοσιογράφο να πρέπει να ασχολείται με αυτά τα ανθρωπάκια που λέγονται διαιτητές.

Από τον τρόπο που στέκονται, τον τρόπο που μιλάνε και συμπεριφέρονται, από τον τρόπο που κρατάνε τις βολικές για αυτούς ισορροπίες, είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για ανθρώπους στερημένους, με κόμπλεξ και γενικά, ανθρώπους που αδυνατούν να χτίσουν πραγματικές σχέσεις.

Εννοείται πως δεν είναι μόνοι τους. Οι ενώσεις τροφοδοτούν με διαιτητές το ποδόσφαιρο, η ΚΕΔ επιλέγει και όλοι αυτοί είναι ίδια κόπια ανθρώπων.

Αυτοί που έζησαν από το ποδόσφαιρο χωρίς ποτέ να το αγαπούν πραγματικά.

Δένουν άψογα με τους υπερπαράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η κονόμα, η αρπαχτή, το θεαθήναι και το ανύπαρκτο ενδιαφέρον για το αν η βάση των θεατών – πελατών ολοένα και μειώνεται.

Θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα πληρώνει. Στη προκειμένη περίπτωση η συνδρομητική, ενώ όπως και να χει ένα οβεράκι μπορούμε να το βγάλουμε εμείς τα παλικάρια αν είναι να το πληρωθούμε. Και σημείο μπορούμε να δώσουμε αφού δε λέμε ποτέ όχι στις κατευθύνσεις που θα μας δώσουν οι από πάνω μέχρι να τους καβαλήσουμε.

Η αναισθησία τους ενισχύεται από την Πολιτεία. Συνήθως υπεύθυνος της Πολιτείας είναι ένας αλκοολικός που αν πετύχει ποδοσφαιρικό αγώνα στη τηλεόραση θα φωνάξει παπά να του κάνει εξορκισμό. Η Πολιτεία, οι κυβερνήσεις, βάζουν πάντα τον χαζό να μπλέξει με τα πίτουρα και να τον φάνε οι κότες.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως οι διαιτητές δεν φοβούνται. Μπορούν να παίζουν με τις ψυχές των ανθρώπων και να μην έχουν κανένα απολύτως κόστος. «Έτσι το είδα» λένε και καθαρίζουν. Όταν κάνουν καμιά χοντράδα και τους στριμώχνεις πουθενά, πάντα φταίνε οι πιέσεις που δέχονται. Οι ίδιοι δεν έχουν ποτέ πρόθεση.

Μέσα από αυτή τη λογική, ο Ολυμπιακός θα παίρνει το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός τη πρώτη θέση στα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα μάχονται για τη 3η θέση που οδηγεί στο πουθενά. Οι υπόλοιποι, κομπάρσοι για να αποκτά σκηνοθεσία και φωτογραφία η ταινία.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, υπάρχει και η αδυναμία των ισχυρών της διαδικασίας να επιβάλλουν κανόνες. Για τη Πολιτεία τα είπα παραπάνω και δεν τη θεωρεί ισχυρή. Διανοητικά καθυστερημένη τη θεωρώ για την ακρίβεια.

Ισχυρή θεωρώ την Forthnet η οποία πληρώνει για αυτό το παραπάνω προϊόν. Αντί να επιβάλει τους κανόνες της, λυγίζει στις απειλές που δέχονται οι δημοσιογράφοι από τους παραγοντίσκους και λέει ανοιχτά πως στρατηγική της είναι να μη καταγράφονται από τον συνάδελφο αυτά που βλέπει. Να μη παίρνει θέση, το άβουλο αυτό ον, μη τυχόν και στραβώσουν οι κάγκουροι και του την πέσουν.

Μαθηματικά, η λύση είναι μία και δεν μπορώ να τη γράψω. Πάμε παρακάτω.

Μία χρονιά με πολλές διακυμάνσεις, με χαρές και λύπες, με αλλαγές στη προεδρεία και εντάσεις, ολοκληρώνεται την Κυριακή για τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα έχασε από την ΑΕΚ, γιατί μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μικρότερη διάθεση από τον αντίπαλο, με καθόλου μυαλό, κάτι που φάνηκε στον τρόπο που ο αντίπαλος κέρδισε την κόκκινη του Γκ

Keywords
Τυχαία Θέματα