Την Κυριακή ...μπορείς, την Πέμπτη, όχι!

21:41 7/2/2012 - Πηγή: OnSports

Μια από τις κρισιμότερες εβδομάδες της χρονιάς διανύει ο Παναθηναϊκός καθώς μέσα σε τρεις ημέρες, μπορεί να ...καβαλήσει δύο άλογα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, τόσο από πλευράς χρόνου, όσο και από κρισιμότητας. Την Πέμπτη το βράδυ οι «πράσινοι» περιμένουν στην έδρα τους τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ σʼ ένα ματς, που αν το κερδίσουν, θα μπορούν να αισθάνονται με το ενάμισι πόδι στους «8» της Ευρωλίγκας. Κάτι που για τους προληπτικούς έμοιαζε άπιαστο, μιας και βρισκόμαστε

σε ζυγή χρονιά! Δηλαδή, στο ενδιάμεσο από έναν Ευρωπαϊκό τίτλο (2007-09-11), περίοδο που συνήθως παρατηρείται ...ευρωπαϊκή ανάπαυση.

Νίκη, λοιπόν, ισοδυναμεί με μισή πρόκριση για τον Παναθηναϊκό και διαφαινόμενη καταστροφή για τους Τούρκους, οι οποίοι θα κυνηγούν μετά ένα θαύμα και τις ισοβαθμίες της ...ζωής τους, μήπως και πιάσουν Ρώσους, ή Ιταλούς στο 3-3 και κλέψουν ένα εισιτήριο. Από την πλευρά του, το «τριφύλλι» θα κοιτάξει να κερδίσει και την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ, ώστε να πάνε στο παγωμένο Καζάν να κερδίσουν την πρωτιά και το πλεονέκτημα της έδρας για τα πλέι όφ.

Για να επαναλάβει ο Παναθηναϊκός αυτό που έκανε στην Πόλη, θα πρέπει πρώτον να ξεχάσει το +21 και να βραχυκυκλώσει εκ νέου τον Σπάχια και τους παίκτες του. Να τους οδηγήσει σε «σκοτωμένες» επιθέσεις στη λήξη του χρόνου, που θα τους αναγκάσει να σουτάρουν βεβιασμένα σουτ (είχαν 6/28 τρίποντα μέσα στην έδρα τους) και θα τους εκνευρίσει, βγάζοντας τους εκτός ρυθμού. Ούτως ή άλλως, δε θέλουν και πολύ για να χάσουν τη συνοχή και τη συγκέντρωση τους. Αυτά σε συνάρτηση με τον εγκλωβισμό του Ρόκο Ούκιτς μπορεί νʼ αποτελέσουν τα κλειδιά μιας «χρυσής» νίκης.

Κάπως έτσι γίνεται ευκόλως κατανοητό, πως το ΟΑΚΑ πρέπει να γεμίσει το βράδυ της Πέμπτης, σʼ ένα ματς που η λέξη ήττα είναι απαγορευμένη. Και όποιος πει «έλα μωρέ, δε χάνουμε», καλό είναι νʼ ανατρέξει στο πρόσφατο παρελθόν και τη γκέλα με την Ούνιξ, η οποία σημειωτέον μπορεί να είναι πιο ΟΜΑΔΑ, αλλά έχει χειρότερο ρόστερ από τη Φενέρ. Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το κυριακάτικο ντέρμπι στο ΣΕΦ, μολονότι κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, φρονώ πως ουδόλως θα πρέπει να έχει την ίδια βαρύτητα. Εξάλλου, όλα θα κριθούν στα πλέι όφ, εκεί που ο Παναθηναϊκός με τον έναν, ή τον άλλο τρόπο ξέρει να κατακτά αυτό που θέλει. Το Πρωτάθλημα, δηλαδή. Άρα αν έπρεπε να διαλέξει κανείς μια γκέλα θα έλεγε πως την Κυριακή μπορείς, την Πέμπτη, όμως, όχι!

Keywords
Τυχαία Θέματα