Θέμα τιμής και εγωισμού

19:42 8/2/2012 - Πηγή: OnSports

Η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα ήταν με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Απρόσμενη ως προς το αγωνιστικό μομέντουμ του "τριφυλλιού", σε συνδυασμό και με την κατάσταση που βρισκόταν ο αντίπαλος.

Ήττα με "κάτω τα χέρια" που επέφερε προβληματισμό και κλόνισε σε ένα βαθμό την αυτοπεποίθηση της ομάδας ή ορθότερα του κόσμου της.

Αμέσως επόμενο ματς ήταν αυτό με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, όπου οι γηπεδούχοι είχαν

προηγηθεί πολύ νωρίς στο 9ο λεπτό με την εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο να αποτελεί... συνέχεια του Κλεάνθης Βικελίδης. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο, ο θιγμένος εγωισμός της ομάδας λειτούργησε ως "ξυπνητήρι" και οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα έφτασαν στην ανατροπή, κατακτώντας το τρίποντο της νίκης.

Σημειολογικά, αυτή ήταν η μοναδική ανατροπή που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Όντας δηλαδή με την πλάτη στον τοίχο! Αυτό ως προς το εάν υφίσταται θέμα άγχους που... λυγίζει την ομάδα.

Προσωπικά εκτιμώ επίσης ότι αυτό το παράδειγμα μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως οδηγός, ως μπούσουλας για την ομάδα ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη που έπεται της "σφαλιάρας" στη Λιβαδειά.

Πέραν, δηλαδή, από συστήματα, απουσίες και... ποιότητες, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να καταθέσει στον αγωνιστικό χώρο πείσμα και εγωισμό. Και από την άλλη πλευρά, ο κόσμος της ομάδας, εκτιμώ ότι πρέπει να δει ως ζήτημα τιμής την παρουσία του στο ΟΑΚΑ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και να στηρίξει μαζικά και δυναμικά την προσπάθεια των παικτών. Διότι είναι άκρως σημαντικό σε αυτή τη χρονική στιγμή, σε αυτό το τάιμινγκ, να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός όπως πρέπει και γενικότερα να βγάλει χωρίς καμία βαθμολογική απώλεια όλους τους αγώνες του μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ένα ντέρμπι που από πάσα άποψη θα είναι άκρως καθοριστικό για την τελική έκβαση του πρωταθλήματος.

Υ.Γ.: Ούτε... δευτερόλεπτο δεν πρέπει να χαθεί στο ματς με την Ξάνθη. Από το πρώτο λεπτό πρέπει να γυαλίζει το μάτι όλης της ομάδας. Σε κάθε διεκδικούμε φάση, σε κάθε μονομαχία. Να ξέρει ο αντίπαλος ότι δεν έχει καμία τύχη, ότι είναι χαμένος απ' τα αποδυτήρια.

Υ.Γ.1: Θα είναι ευχής έργο για τον Παναθηναϊκό να δούμε τον Λάζαρο σε φάση επανένταξης στην ομάδα. Κυριολεκτικής. Όχι θεωρητικώς, όπως συμβαίνει τώρα αφού έχει ήδη επιστρέψει στην ομάδα, αλλά πρακτικώς. Να μπει δηλαδή στο γήπεδο και να αποτελέσει "όπλο" της ομάδας, να προσδώσει ποιότητα στο παιχνίδι της.

Keywords
Τυχαία Θέματα