Από τους πιο ακριβοπληρωμένους οι Έλληνες βουλευτές

19:21 8/2/2012 - Πηγή: AEK365

Στις αμοιβές των βουλευτών της Ελλάδας εστιάζει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Liberation και όπως αναφέρει ο θυμός των πολιτών είναι δικαιολογημένος, όταν βλέπουν τους δικούς τους μισθούς να κόβονται, ενώ αυτοί των βουλευτών να παραμένουν στα ύψη. Μάλιστα οι Έλληνες βουλευτές όχι μόνο αρνούνται μείωση των μισθών τους, αλλά αμείβονται καλύτερα ακόμα και άλλους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι Έλληνες

βουλευτές «αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε μείωση του μισθού τους ενώ αντίθετα δε διστάζουν να μειώνουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών τους», και παράλληλα παραθέτει τους μισθούς Ευρωπαίων βουλευτών σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία, κάνοντας λόγο για μικρότερους μισθούς χωρίς άλλα επιπλέον προνόμια.

Η Liberation αναφερόμενοι στα πόθεν έσχες των βουλευτών, σημειώνει ότι αν και πολλοί πολιτικοί δεν εμφανίζονται να είναι ιδιαίτερα εύποροι, έχουν πλούσιους συζύγους και συγγενείς, αφήνοντας αιχμές, ιδιαίτερα για τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΔΗΣΥ.

Όπως μάλιστα αναφέρει το δημοσίευμα «δεν είναι σύμπτωση που οι Έλληνες διαδηλωτές φωνάζουν 'κλέφτες' περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα