Τέλος οι Λος Άντζελες Λέικερς

Στον πέμπτο ημιτελικό της Δύσης, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επικράτησαν με 106-90 των Λος Άντζελες Λέικερς και προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο.

Μέχρι τα μέσα του τρίτου 12λεπτου, το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, αφού καμιά ομάδα δεν προηγήθηκε με διαφορά μεγαλύτερη των πέντε πόντων. Πάντως το 70-66, που διαμόρφωσε ο Ραμόν Σέσιονς, 5:26 πριν από το τέλος του τρίτου 12λεπτου αποδείχθηκε το τελευταίο ευνοϊκό σκορ των «λιμνάνθρωπων» στο φετινό πρωτάθλημα.

Ακολούθησε 7-0 των Θάντερ, πριν ισοφαρίσει ο Μέτα Ουόρλντ Πις

σε 73-73, 3:27 πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Το 12λεπτο έκλεισε με επιμέρους 10-3 και συνολικό σκορ 83-77 υπέρ των εκπροσώπων της Πολιτείας της Οκλαχόμα.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τους δέκα πρώτους πόντους του τέταρτου 12λεπτου και ξέφυγαν με 93-77! Η συνέχεια ήταν περισσότερο τυπική, καθώς οι Κέβιν Ντουράντ και Ράσελ Ουέστμπρουκ είχαν όλες τις «απαντήσεις» στα καλάθια του Κόμπι Μπράιαντ.

Συνολικά ο Ουέστμπρουκ πέτυχε 28 πόντους με 12/25 σουτ και ο Ντουράντ 25 με 9/21, αντίστοιχα. Αμφότεροι «ανέβηκαν« στο τέταρτο 12λεπτο, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν, που είχε 17 πόντους και επτά ριμπάουντ, κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ στα 36 πρώτα αγωνιστικά λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μέτα Ουόρλντ Πις χρεώθηκε με αυστηρό αντιαθλητικό φάουλ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Λόγω αυτού οι Θάντερ πήγαν στα αποδυτήρια με 54-51, πριν επιβληθούν των «λιμνάνθρωπων» στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης.

Ακόμα, ο Σερζ Ιμπάκα είχε οκτώ πόντους, έξι ριμπάουντ και τρία μπλοκ. Με έξι πόντους βοήθησαν οι Κέντρικ Πέρκινς και Νικ Κόλισον, ενώ ο πρώτος μάζεψε και 11 ριμπάουντ. Πέντε πόντους πρόσφερε ο Ναζρ Μοχάμεντ, ενώ οι Τέμπο Σεφολόσα και Ντέρεκ Φίσερ είχαν από τέσσερις. Ένα πόντο πρόσθεσε ο Ρόγιαλ Άιβι, που εισήλθε στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού.

Από την άλλη, ο Μπράιαντ έφτασε στους 42 πόντους με 18/33 σουτ. Δεκατέσσερις είχε ο Πάου Γκασόλ, ο οποίος μάζεψε και 16 ριμπάουντ. Πάντως ο Ισπανός φόργουορντ ίσως έδωσε το τελευταίο ματς με τους Λέικερς.

Σε λίγο περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα