Τα «μυστικά» της Μακάμπι...

Μπαίνουμε πιά σε ρυθμό πλέι οφ... Ο Παναθηναϊκός έκανε καλή "προετοιμασία" στα δύο ματς με το Ρέθυμνο και το Περιστέρι με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του, την ενέργεια που έβγαλαν και τη σοβαρότητα που είχαν.

Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισαν δύο ματς στα οποία δεν μπορούσαν να απειληθούν ήταν απόλυτα σωστός και ουσιαστικά αποκάλυψε

τη συγκέντρωση που έχουν αλλά και το υψηλό κίνητρο ενόψει της σειράς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Ας δούμε όμως ορισμένα ξεχωριστά όσο κι ενδεικτικά στοιχεία σε ό,τι έχει να κάνει με την Μακάμπι και την παρουσία της στο ΤΟΡ16. Δεν πρόκειται να μπούμε σε συγκρίσεις με την κανονική περίοδο με δεδομένο ότι η παρουσία του Τζόρνταν Φάρμαρ (επέστρεψε στο ΝΒΑ μετά τη λήξη του λοκ άουτ) ήταν καταλυτική... Οπότε πιάνουμε το ΤΟΡ16.

Σε ό,τι αφορά στους πόντους παρατηρούμε ότι ο Κιθ Λάνγκφορντ πετυχαίνει περίπου το 1/5 της παραγωγής της Μακάμπι. Συγκεκριμένα το 20,8% των πόντων της Μακάμπι ανήκει στον Λάνγκφορντ ενώ το 18,2% στον συμπατριώτη του, Ρίτσαρντ Χέντριξ. Αυτό σημαίνει ότι οι δυό τους στο ΤΟΡ16 είχαν το 39% των πόντων της Μακάμπι, κάτι που ασφαλώς είναι αξιοσημείωτο.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις προσπάθειες: Λάνγκφορντ και Χέντριξ είχαν το 34,6% των προσπαθειών της Μακάμπι (ο πρώτος είχε το 18,9%) με τον Ντέιβιντ Μπλου να τους ακολουθεί με 12%... Με λίγα λόγια αυτοί οι τρεις παίκτες έχουν περίπου τις μισές προσπάθειες της Μακάμπι.

Ο Ρίτσαρντ Χέντριξ είναι καταλύτης και σε ό,τι έχει να κάνει με τα ριμπάουντ: Μαζεύει περίπου το 1/4 των ριμπάουντ της ομάδας του (24,7% συγκεκριμένα) αλλά ακόμα πιό εντυπωσιακή είναι η παρουσία του κάπου αλλού... Αναφερόμαστε στα επιθετικά ριμπάουντ όπου ο Χέντριξ έχει το 30,4% απ' όσα μαζεύει η ομάδα του!!! Ακόμα πιό εντυπωσιακή είναι η παρουσία του στα κοψίματα όπου έχει μερίδιο... 60% από τις συνολικές τάπες της Μακάμπι.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ δεν "προηγείται" μόνο στους πόντους και στις προσπάθειες αλλά και στις ασίστ. Ο αμερικανός γκαρντ μοιράζει το 21% των ασίστ της Μακάμπι μένοντας στο παρκέ για περίπου 31 λεπτά ανά παιχνίδι. Εδώ είναι εντυπωσιακή η παρουσία του Θοδωρή Παπαλουκά ο οποίος έχει το 18,2% των ασίστ της Μακάμπι, παίζοντας όμως μόλις 10 λεπτά ανά αγώνα.

Στα κλεψίματα κυριαρχεί ο Οχαγιόν που έχει μερίδιο το 1/5 της ομάδας του σ' αυτόν τον τομέα (20,9% συγκεκριμένα) και στα λάθη ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: Το 1/5 των λαθών της Μακάμπι (για την ακρίβεια το 21%) γίνονται από τον "Σόφο" ο οποίος υποπίπτει σε 2,5 φάουλ ανά αγώνα, αν και πρώτος στην κατηγορία των (κατά) φάουλ είναι ο Ντέιβιντ Μπλου (3,2 ανά αγώνα). Στα κερδισμένα φάουλ κυριαρχεί ξανά ο Κιθ Λάνγκφορντ (5,8 ανά αγώνα) κι ακολουθεί ο Σχορτσιανίτης (3,5 αντίστοιχα).

Το 60% των πόντων της Μακάμπι προέρχεται από σουτ δύο πόντων, το 19% από σουτ τριών πόντων και το 21% από σουτ τριών πόντων. Εδώ μπορούμε να σταθούμε στο εξής: Η Μακάμπι έχει ίδιο μερίδιο προσπαθειών έξω από τα 6,75μ (δηλαδή 21%) αλλά

Keywords
Τυχαία Θέματα