Τα μυστικά της Μπαρτσελόνα στο Onsports

Πολλοί υποστηρίζουν πως το ποδόσφαιρο σάλας, στο οποίο ειδικεύονται τα παιδάκια στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα πριν κάνουν τα βήματα προς το κανονικό γήπεδο, είναι η βάση του εξαιρετικού ποδοσφαίρου που παίζουν οι «μπλαουγκράνα». Το Onsports έψαξε και βρήκε τον Μαρκ Καρμόνα, προπονητή της ομάδας Futsal των Καταλανών, ο οποίος δίνει τις απαντήσεις σε όλα.

Λίγες μέρες πριν, το Onsports

είχε αναλύσει το πόσο έχει βοηθηθεί η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα από την υποδομή των παικτών και την ανάμιξή τους, έστω και σε νεαρή ηλικία, με το ποδόσφαιρο σάλας. Μετά από τη σχετική έρευνα, εντοπίσαμε τον άνθρωπο, ο οποίος είναι ο καταλληλότερος να δώσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έμεναν αναπάντητα στο προηγούμενο θέμα.

Ο Μαρκ Καρμόνα, προπονητής της Alusport, ομάδας ποδοσφαίρου σάλας της Μπαρτσελόνα, άνοιξε τα χαρτιά του στο Onsports και μας έδωσε τις απαντήσεις που ζητούσαμε. Ο 47χρονος προπονητής έκανε μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο σάλας, παίζοντας σε αρκετές ομάδες και κοουτσάροντας ακόμα περισσότερες από το 1994 ως σήμερα.

Η πρώτη ομάδα του ήταν η Μαρτορέλ, ενώ το 1999 βρέθηκε στη Ματσόν Μοντκάδα. Παράλληλα, από το 1991 είχε και την ευθύνη για την επιλογή των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Καταλονίας στο ποδόσφαιρο σάλας, ώσπου το 2004 ήρθε η πρόταση της Μπαρτσελόνα. Με τους Καταλανούς, σαν προπονητής, έχει κατακτήσει το περσινό νταμπλ, και το Κόπα Ντελ Ρέι, το οποίο αποτελεί ξεχωριστή διοργάνωση από το Κύπελλο στο futsal.

Αυτό που ζητήσαμε να μάθουμε αναφορικά με τη σύνδεση που έχει το ποδόσφαιρο σάλας με το ποδόσφαιρο που έχουμε όλοι συνηθίσει να βλέπουμε, είναι αν βοηθά η εμπειρία της σάλας στο χορτάρι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μαρκ Καρμόνα, αυτό που κερδίζει κανείς είναι η καλύτερη τεχνική και η ευκολία στο να παίζει σε κλειστούς χώρους.

Όπως τόνισε, σε μικρότερη ηλικία είναι πολύ καλό να προπονείται κανείς στο ποδόσφαιρο σάλας και μπορεί μελλοντικά να χρησιμοποιήσει τα όσα θα μάθει στο κανονικό γήπεδο, ενώ εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα για να μοιραστεί τις εμπειρίες και τις γνώσεις του γύρω από το ποδόσφαιρο σάλας…

Η συνέντευξη του Μαρκ Καρμόνα στο Onsports…

-Θεωρείτε πως το στιλ παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα έχει στοιχεία του ποδοσφαίρου σάλας;

«Ίσως η Μπαρτσελόνα να είναι μια από τις λίγες, αν όχι η μοναδική, που η φιλοσοφία της έχει ομοιότητες με αυτή του Futsal. Ο σύλλογος συνεχώς παίζει στην πλευρά του γηπέδου που ανήκει στον αντίπαλο, με αρκετούς παίκτες στο μισό του γηπέδου, κάτι που κάνει τους παίκτες να έχουν εξαιρετική τεχνική, για να περάσουν τον αντίπαλο, να φτάσουν στο αντίπαλο τέρμα, μέσα σε μικρό χώρο. Η εξαιρετική τεχνική, η ταχύτητα και η τοποθέτηση με ή χωρίς τη μπάλα, έχει ομοιότητες με το ποδόσφαιρο σάλας».

-Αν κάποιος έχει παίξει ποδόσφαιρο, αυτό μπορεί να τον βοηθήσει στο να βελτιώσει την τεχνική του και να τον βοηθήσει να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

«Είμαι πεπεισμένος πως το να καταφέρεις να προπονήσεις παιδιά στο ποδόσφαιρο σ

Keywords
Τυχαία Θέματα