Συνεχίζονται οι συζητήσεις για αναβάθμιση των play off του MLB

01:06 2/3/2012 - Πηγή: OnSports

Από οκτώ σε δέκα θα αυξηθούν οι ομάδες που θα προκρίνονται στα play off του MLB, αλλά δεν έχει καθοριστεί ακόμα η σεζόν έναρξης του νέου πλάνου.

Μέχρι την 1η Μαρτίου, όμως, η λίγκα, κατόπιν συνεννόησης με τους παίκτες, θα ανακοινώσει την οριστική της απόφαση. Συγκεκριμένα, το νέο σχεδιάγραμμα της post-season θα εφαρμοστεί είτε φέτος, είτε από το 2013.

Μπορεί οι παίκτες και η λίγκα να υπέγραψαν νέα

συλλογική σύμβαση εργασίας τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά το συγκεκριμένο θέμα έμεινε μετέωρο. Σύμφωνα με το νέο πλάνο, θα προστεθεί δεύτερη wild card σε American League και National League, η οποία θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας σε νοκ άουτ παιχνίδι την πρώτη. Η υπόλοιπη διαδικασία θα μείνει ίδια, με δύο ομάδες, μία από κάθε λίγκα, να προκρίνεται στο World Series με τον καθιερωμένο τρόπο.

Για την ώρα έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για το μειονέκτημα που θα έχει η πρώτη wild card με το νέο σύστημα. Άλλωστε από αυτή την θέση αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές πέρσι οι Σέιντ Λούις Κάρντιναλς, αλλά το έργο τους θα ήταν αρκετά δυσκολότερο με ένα ακόμα παιχνίδι στην «πλάτη» στην αρχή της post-season.

Keywords
Τυχαία Θέματα