Πρώτα ο τελικός, μετά τα πλέι οφ

01:06 2/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Παναθηναϊκός με «επαγγελματικό» τρόπο πέτυχε αυτό που ήθελε στο Καζάν και πήρε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ όπου θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι.

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να αξιοποιήσει την έδρα του απέναντι σε μιά πολύ "σκληρή" ομάδα η οποία επίσης έπαιζε την επιβίωσή της. Και τα κατάφερε...

Η 20η Μαρτίου είναι κοντά αλλά και μακριά ταυτόχρονα και για τους "αιώνιους". Τότε θα γίνει το πρώτο τζάμπολ στο

ΟΑΚΑ αλλά και στο "Πάλασπορτ". Τότε θα ανοίξει η δράση στα πλέι οφ όπου απαιτείται συνέχεια, συνέπεια, συγκέντρωση, ετοιμότητα και σταθερότητα.

Δέκα μέρες νωρίτερα (και περίπου μιά εβδομάδα από σήμερα) θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου, θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Μπορεί ο θεσμός μέχρι τώρα να ήταν τραγωδία (ή παρωδία, ό,τι θέλετε διαλέγετε) αλλά ο τελικός ανάμεσα στις δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες- κι εκ των καλύτερων στην Ευρώπη- είναι άλλη υπόθεση.
Έστω κι αν έχει "παραδοθεί" ο τελικός της διοργάνωσης στη "μιζέρια" των ολίγων θεατών και του κενού (στο μεγαλύτερο μέρος) γηπέδου.

Προσωπικά δεν θα χαρακτήριζα ποτέ "κυπελλάκι" μιά διοργάνωση που κρίνεται με "ντέρμπι αιωνίων". Εκτός αυτού κάθε τίτλος έχει την αξία του αλλιώς δεν θα τον μετρούσαμε ως τίτλο.

Ο Ολυμπιακός θέλει να εξακολουθήσει την "καλή παράδοση" που έχει ανοίξει στο θεσμό (στον τελικό καλύτερα) τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έχει το ίδιο υψηλό κίνητρο με δεδομένο ότι μπορεί να παίρνει το πρωτάθλημα, μπορεί πέρυσι να κατέκτησε μιά ακόμα Ευρωλίγκα αλλά το γεγονός ότι ο "αιώνιος αντίπαλος" του έχει "πάρει" δύο χρόνια τώρα το συγκεκριμένο τρόπαιο, είναι ένα... θέμα.

Αυτό σημαίνει ότι από τώρα και μέχρι τις 20 του μήνα με δεδομένο ότι μεσολαβεί ένας αγώνας που κρίνει τίτλο οι δύο ομάδες θα κορυφώσουν την προετοιμασία τους, θα ενισχύσουν το κίνητρό τους, θα αυξήσουν τη συγκέντρωσή τους.

Επομένως; Τώρα αρχίζουν τα... ωραία!

ΥΓ: Πολλά συγχαρητήρια στη Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη, του Κώστα Βασιλειάδη και του Δημήτρη Μαυροειδή... Η περσινή "τρέλα" όταν τους... κατάπιαν όλους με μειονέκτημα έδρας στα ισπανικά πλέι οφ και πήραν το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα συνεχίζεται ακόμα.

ΥΓ1: Πάλι δύο ελληνικές ομάδες στην οχτάδα... Κι αυτή τη φορά χωρίς να έχουν τα υψηλότερα μπάτζετ στη διοργάνωση.

ΥΓ2: Ίσως και με το... μισό μπάτζετ (αφού αρχίσαμε να μιλάμε για τέτοια...) τι λιγότερο από πέρυσι έχει κάνει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός; Εκτός του ότι έχει "κερδίσει" κι αρκετούς πιτσιρικάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα