Στο λεξικό, Φελπς σημαίνει Ολυμπιακό μετάλλιο! (photos, video)

20:46 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

Φυσικά και το λέμε χαριτολογώντας, αλλά θα μπορούσε να είναι αλήθεια αφού κατέχει τα περισσότερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, 14 σε σύνολο 16 –δύο χάλκινα-, από κάθε άλλο αθλητή.

Ο Μάικλ Φρεντ Φελπς, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου 1985. Τα δεκάξι Ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων έξι χρυσά και 2 χάλκινα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

και οκτώ χρυσά στο Πεκίνο, τον έχουν κάνει έναν από τους πιο δημοφιλείς αθλητές στον κόσμο. Άλλωστε, ο Φελπς, το 2008 κατάφερε να ξεπεράσει το μεγάλο κατόρθωμα του Μαρκ Σπιτς, που είχε κατακτήσει επτά χρυσά μετάλλια το 1972, στο Μόναχο.

Και μπορεί ο Αμερικανός κολυμβητής να τα έχει… σαρώσει όλα, ωστόσο συνεχίζει, αποδεικνύοντας την αγάπη του για το άθλημα που τον ανέδειξε.

Το 2011 μάλιστα, δεν σταμάτησαν οι επιτυχίες αλλά τον… υποδέχτηκαν, αυτήν την φορά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης. Μπορεί βέβαια, να μην ήταν ο Φελπς που ξέραμε, έχοντας ως βασικό του αντίπαλο τον Λόχτε, ωστόσο η δημοτικότητά του στην ασιατική πόλη, ήταν τεράστια.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει στη Σαγκάη κατά την άφιξή του, πατώντας ΕΔΩ. Όπως επίσης και μόλις πάτησε το πόδι του στο κολυμβητήριο, πατώντας ΕΔΩ.

Ο απολογισμός ήταν επτά μετάλλια, τέσσερα χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο, με τον Αμερικανό να παίρνει θάρρος για να συνεχίσει. Μάλιστα, όπως έχει υποστηρίξει οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, αναμένεται να είναι και οι τελευταίοι στην καριέρα του. Δεν αποκλείεται σε αυτούς τους Αγώνες να υπάρξουν εκπλήξεις στα αγωνίσματα που θα λάβει μέρος, με τον Μάικλ Φελπς και τον προπονητή του Μπομπ Μπόουμαν να μην αποκαλύπτουν περισσότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα