Άλβαρεζ στο Onsports: «Κάτι περισσότερο από παραμονή»

20:16 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

Σε κάτι καλύτερο από την εξασφάλιση της παραμονής του Αστέρα Τρίπολης στη Super League πιστεύει ο Λεάντρο Άλβαρεζ, όπως τόνισε στο Onsports.

{textlink02}

Ο Αργεντινός μέσος επισήμανε πως είναι ευτυχισμένος στην Τρίπολη και είναι αισιόδοξος πως ο Αστέρας θα εμφανιστεί ακόμη πιο βελτιωμένος στη συνέχεια. Ο Άλβα έχει συνεργαστεί και στον Ολυμπιακό

Βόλου με τον Σάκη Τσιώλη, στον οποίο χρωστά και τη νέα του καριέρα ως… αμυντικός χαφ, με τον οποίο συμφωνεί απόλυτα στην ποδοσφαιρική του φιλοσοφία, όπως εξήγησε στο Onsports. Οσο για το πρωτάθλημα, εκτίμησε πως θα είναι καλύτερο και πιο δύσκολο στον δεύτερο γύρο, καθώς οι ομάδες θα καταφέρουν να δείξουν την πραγματική τους αξία, ύστερα από το μπερδεμένο ξεκίνημα.

Άλβα, είσαι χρόνια στην Ελλάδα και τον Αστέρα ως ομάδα τον γνώριζες. Πως σου φαίνεται τώρα από κοντά;

«Γνώριζα πολλά πράγματα για τον Αστέρα από άλλους ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Φιλομένο. Είχα ακούσει πολύ θετικά πράγματα. Όταν ήρθα στην Τρίπολη, διαπίστωσα ότι όλα λειτουργούν καλά και η ομάδα σου προσφέρει ότι χρειάζεσαι για να μείνεις συγκεντρωμένος στη δουλειά. Επίσης μου αρέσει και η Τρίπολη που είναι ήρεμη πόλη. Νιώθω πολύ καλά εδώ, ασφαλής. Μακάρι ο Αστέρας να πάει καλά, για να είναι τα πράγματα ακόμη καλύτερα και για εμάς».

Ο Αστέρας έκανε δύο πολύ σημαντικές νίκες με τον Ολυμπιακό και τον Άρη, που τον ανέβασαν στη βαθμολογία, αλλά έφτιαξε και την ψυχολογία σας…

«Όταν παίρνουμε τη νίκη απέναντι σε τέτοιες ομάδες, μεγαλώνει η αυτοπεποίθηση της ομάδας. Είναι σημαντικό όταν παίζουμε στην έδρα μας να δείχνουμε πως είμαστε δυνατοί και πως πρέπει να μας προσέχουν».

Που θεωρείς ότι οφείλεται το γεγονός ότι ο Αστέρας κάνει πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορεί να σκοράρει εύκολα κυρίως εκτός έδρας, αν και παίζει καλά;

«Το ίδιο συνέβαινε και στον Ολυμπιακό Βόλου στην αρχή του περσινού πρωταθλήματος. Η ομάδα έπαιζε καλά, έχανε ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα. Όμως το φτιάξαμε και μετά βάζαμε δύο και τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να δημιουργείς ευκαιρίες, που είναι το πιο δύσκολο».

Πέρυσι ο Αστέρας είχε το ίδιο πρόβλημα, αλλά βέβαια δεν δημιουργούσε ευκαιρίες…

«Την περσινή χρονιά στον Αστέρα συνέβαινε το αντίθετο από αυτό που ζει τώρα. Δεν μπορούσε να νικήσει στην έδρα του, ενώ έπαιρνε αποτελέσματα μακριά από το γήπεδό του. Κατάφερνε εκτός έδρας να σημειώσει ένα γκολ και να πάρει το αποτέλεσμα. Σε αυτό παίζει ρόλο και τι ρόστερ έχεις. Αν έχεις παίκτες για να παίξεις στην αντεπίθεση και να σημειώσεις εκεί το γκολ, αγωνίζεσαι με αυτόν τον τρόπο. Εάν έχεις παίκτες που μπορούν να κρατήσουν μπάλα, τότε παίζεις με άλλο σύστημα. Και ο Αστέρας φέτος έχει ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κρατήσουν μπάλα και να κάνουν ευκαιρίες.

Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά με πολλά προβλήματα, καθώς υπήρχαν εξωαγωνιστικά θέματα, ενώ στα πρώτα παιχνίδια δεν ήταν έτοιμοι όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ηταν δύσκολη η κατάσταση, καθώς οι παίκτες προσπαθούν να μείνουν συγκεντρωμένοι, ωστόσο

Keywords
Τυχαία Θέματα