Στη Φλώρινα το Ευρωπαϊκό κύπελλο

Τα φώτα της ξιφασκίας στρέφονται και πάλι στη Φλώρινα, για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων το Σαββατοκύριακο (29-30/10).

Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 65 αθλητές από 14 χώρες, αριθμός που προεξοφλεί ενδιαφέροντα συναγωνισμό. Η μεγαλύτερη, βέβαια, εκπροσώπηση προέρχεται από ελληνικούς συλλόγους, που θέλουν να επωφεληθούν από την ευκαιρία και να δουν τι μπορούν να καταφέρουν, με “αιχμή του δόρατος”

τον Γιώργο Μπουρουλίδη/ Μ. Αλέξανδρος Κορδελιού και τον Δημήτρη Δούδο/ΟΞΙΦ, Νο 1 και Νο 2 αντίστοιχα στην εθνική μας κατάταξη.

Η οργανωτική ευθύνη του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Εφήβων U-17 ανήκει στον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας, που έχει τη στήριξη της ΕΟΞ.

Μεγάλος χορηγός των αγώνων είναι η ΔΕΗ, ενώ υπολογίσιμη θεωρείται και η ηθική συνδρομή των αρχών και της τοπικής κοινωνίας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΔΑΚ Φλώρινας και θα πάρουν μέρος και τρεις διεθνείς διαιτητές μας (Λυμπερόπουλος, Χατζόπουλος, Γεροσίδερης).

Το Σάββατο, 29/10, τα ατομικά (αρχίζουν στις 9.30 το πρωί, για να φτάσουμε στους τελικούς κατά τις 6 το απόγευμα), ενώ την Κυριακή, 30/10, έχουμε τα ομαδικά (έναρξη 9.30 & τελικοί 14.00).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ειδική εκδήλωση πριν από τους τελικούς του Σαββάτου, θα γίνουν αγώνες επίδειξης και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ανίχνευσης και αξιολόγησης ταλέντων του αναπτυξιακού προγράμματος «Γίνε κι εσύ ένας από τους τρεις σωματοφύλακες», το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε ο ΟΞΙΦ για παιδιά ηλικίας 6-9 χρόνων. Στα 15 καλύτερα αγόρια και κορίτσια, που αξιολογήθηκαν από τους προπονητές, θα απονεμηθεί το «βραβείο Ντ’ Αρντανιάν».

Keywords
Τυχαία Θέματα