Στη δημοσιότητα το MoU Τζίγγερ-Αλαφούζου

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε μπροστά, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε τονίσει πως κάθε κίνηση που αφορά την μεταβίβαση των μετοχών θα γίνεται με πλήρη διαφάνεια. Κάτι που φαίνεται περίτρανα και από το γεγονός ότι η πλευρά του γνωστού επιχειρηματία έδωσε στη δημοσιότητα το συμφωνητικό (MoU) που υπέγραψε με την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, για την μεταβίβαση του 54,7% των μετοχών.

Αυτό είναι το ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στους δύο άνδρες για την παραχώρηση του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

από τον Τζίγκερ στο νεοσύστατο Σωματείο. Μια συμφωνία που σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε αυτή, θα ολοκληρωθεί και ουσιαστικά, το αργότερο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ το ελάχιστο ποσό που απαιτείται να μπει στο ταμείο της ΠΑΕ είναι 500.000 ευρώ. Η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη παραχωρεί μέχρι τότε στον Γιάννη Αλαφούζου το δικαίωμα ψήφου που διατηρούσε στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων της ΠΑΕ. Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών του Τζίγκερ προς το Σωματείο Φίλων Παναθηναϊκού είναι να λαβει τη σχετική άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οσο για το θέμα της ΓΗΠΕΛ μετά την τυπική ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών ο Τζίγκερ δεσμεύεται να παραχωρήσει την εταιρία έναντι συμβολικού τιμήματος και φυσικά να τηρήσει τη δέσμευσή ανάληψης των ευθυνών και να εγγυηθεί: «την ικανοποίηση οιασδήποτε τυχόν απαίτησης προκύψει κατά της ΓΗΠΕΛ ΑΕ η αιτία της οποίας αφορά στην ανέγερση του νέου γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού και ανάγεται στο χρονικό διάστημα μέχρι την 06.09.2011». Επιπλέον, αναφέρεται ξεκάθαρα η χωρίς μίσθωμα μεταβίβαση της Παιανίας για έναν χρόνο.

«Τα συμβαλλόμενα στο παρόν μέρη συνάπτουν τις ακόλουθες απόλυτα δεσμευτικές έναντι αλλήλων συμφωνίες:

1. Από το χρονικό σημείο κατά το οποίο είτε εκ μέρους της Αστικής Εταιρίας είτε εκ μέρους του Σωματείου εισφερθεί με οποιοδήποτε τρόπο και μορφή στην ΠΑΕ ΠΑΟ το καθαρό ποσό των Ευρώ 500.000 τουλάχιστον, οι Μέτοχοι υπόσχονται και δεσμεύονται ρητά να μεταβιβάσουν άνευ ανταλλάγματος ή έναντι του απολύτως αναγκαίου φορολογικά συμβολικού ανταλλάγματος στο Σωματείο, που υπέγραψε την από 03.05.2012 Διακύρηξη Αρχών τις Μετοχές τους στην ΠΑΕ ΠΑΟ.

Η μεταβίβαση θα λάβει χώρα κατά το χρόνο που ορίζεται στην παράγραφο 4. Όλοι οι εν γένει φόροι και τα έξοδα μεταβίβασης των Μετοχών θα βαρύνουν εξ ημισείας τους αφενός και αφετέρου συμβαλλόμενους, με εξαίρεση τις δικηγορικές αμοιβές και έξοδα που βαρύνουν τον αντίστοιχο συμβαλλόμενο. Κατά το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των Μετοχών, οι Μέτοχοι θα καταθέσουν τις Μετοχές τους, με την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου, στην εταιρία Deloitte, που θα εκτελεί χρέη θεματοφύλακα. Ο θεματοφύλακας υποχρεούται να τις διατηρεί στην κατοχή του καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του παρόντος μέχρι την πράξη μεταβίβασής τους στο Σωματείο, στο οποίο και υποχρεούται να τις αποδώσει με την επίδειξη της συμβάσεως μεταβίβασης ή σχετική δήλωση των Μετόχων. Επίσης οι Μέτοχοι αναλαμβάνουν να μην προβούν ή συναινέσ

Keywords
Τυχαία Θέματα