Σακελλάρης: «Δέλεαρ ο ίδιος ο ΠΑΟΚ»

Ο οικονομικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Στέλιος Σακελλάρης, μίλησε για το νέο έργο που ανέλαβε στον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ ανέλυσε τους στόχους που υπάρχουν.

Ο οικονομικός διευθυντής ανέφερε πως ήταν εξ' αρχής θετικός στο πρότζεκτ, ενώ δέλεαρ για τον ίδιο αποτέλεσε το όνομα του ΠΑΟΚ και μόνο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά»:

«Από την αρχή ήμουν θετικός στο πρότζεκτ

του οικονομικού διευθυντή. Και το δέλεαρ ήταν ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Στόχος είναι να υπάρχουν οι απαραίτητες διαδικασίες που αφορούν το κομμάτι των προμηθειών, να υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος και στη συνέχεια να ενημερώνεται η διοίκηση για τα πεπραγμένα. Αυτός είναι ο σκοπός της δουλειάς μου».

Για το αν θα έχει λόγο στον οικονομικό σχεδιασμό της ΠΑΕ, τόνισε: «Θα ενημερώνω τον πρόεδρο για τα οικονομικά δεδομένα και, από εκεί και πέρα, οι αποφάσεις είναι θέμα της διοίκησης και του διοικητικού συμβουλίου. Θα διαμορφώνω άποψη επί των οικονομικών πεπραγμένων, την οποία και θα την καταθέτω στη διοίκηση. Ασφαλώς, πρέπει να υπάρχουν και θα υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια για το καλό και το κακό, το αισιόδοξο και το λιγότερο αισιόδοξο. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά είναι θέμα της διοίκησης για το τι θέλει να ακολουθήσει».

Όσο για την οικονομική κρίση, σχολίασε: «Όλος ο κόσμος έχει... θέματα με την οικονομική κρίση, είτε σε επίπεδο ατόμων, είτε σε επίπεδο νομικών προσώπων, δηλαδή εταιρειών. Το ζήτημα είναι να έχουμε δρόμους επιλογής και να εκπονούμε ρεαλιστικά σχέδια. Δική μου υποχρέωση είναι να έχω να δώσω κάτι στον πρόεδρο, που να είναι φερέγγυο με βάση τα δεδομένα της εποχής, να του δίνω μια τεκμηριωμένη άποψη για να κάνει το κάτι παραπάνω».

Για το ανθρώπινο δυναμικό της ΠΑΕ, τόνισε: «Όταν πετύχεις την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τότε αποκτάς σαν εταιρεία καλύτερο πρόσωπο και γίνεσαι πιο ελκυστικός».

«Ως προς τον τομέα των εσόδων, και αφού πρώτα διευκρινίσω ότι δεν είμαι ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος, θα έλεγα ότι πάντα υπάρχουν τρόποι άντλησης εσόδων, υπό την προϋπόθεση να έχεις ανοιχτά μάτια και αυτιά και να οσφρίζεσαι την αγορά. Να βλέπεις, με άλλα λόγια, τις τάσεις της αγοράς, να βλέπεις ποιοι τομείς έχουν ύφεση και καθίζηση και ποιοι έχουν καλύτερες προοπτικές. Βέβαια, πάντα χρειάζεται χρόνος για να φθάσεις σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, ωστόσο, στις εποχές που διανύουμε απαιτείται γρήγορη προσαρμοστικότητα. Παλαιότερα ήταν καλύτερες οι συνθήκες, ωστόσο τώρα πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα τα πράγματα, οι υποχρεώσεις είναι πιο άμεσες».

Keywords
Τυχαία Θέματα