Πρώτος μάγκας εκτός παρένθεσης!

Τι λέγαμε το Σάββατο; Ότι στο ματς της Νέας Σμύρνης: «ο Παναθηναϊκός καλείται να δείξει πολύ περισσότερα πράγματα απʼ ότι μια εμφάνιση διαφορετική από την τελευταία, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Καλείται να δείξει ότι το «Βικελίδης» ήταν ξεκάθαρα ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ».

«Ότι η «κανονική» του παρουσία είναι αυτή του ομαδικού συνόλου, με το πάθος, τους αυτοματισμούς, την πειθαρχία και τη μελετημένη τακτική. Και ότι η εξαίρεση στον

κανόνα ήταν η απογοητευτική εμφάνιση του στη Θεσσαλονίκη: άνευρη, χλωμή, χωρίς ψυχραιμία και αγωνιστική λογική».

Ε, τα έδειξε όλα αυτά στη Νέα Σμύρνη! Αν και ο Φερέιρα απουσίαζε για λόγους υγείας (περαστικά κιόλας) η ομάδα που τόσον καιρό δουλεύει στην Παιανία με αξιοθάυμαστο -και αξιοθαύμαστα μελετημένο- τρόπο, παρουσιάστηκε πράγματι απέναντι στον Πανιώνιο, ωσάν το «Βικελίδης» να ήταν μια, πολύ λογική μεν (αλλά), παρένθεση (δε)!

Βρέθηκε πίσω στο σκορ και πάλι πολύ νωρίς, αντιμετώπισε έναν εξαιρετικό γκολκίπερ σε πολύ καλή βραδιά, ένα (παραδοσιακά...) εχθρικό κλίμα και μια διαιτησία που ΕΥΤΥΧΩΣ (και ΠΟΤΕ δεν θα πάψω να το επισημαίνω και να χαίρομαι γι' αυτό το «ευτυχώς»!) δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να γίνει αρεστή στη μεγάλη ομάδα.

Και, παρά ταύτα, βρήκε και την ψυχραιμία και την πειθαρχία και την ομαδικότητα και τις λύσεις για να γυρίσει το ματς, να πάρει μια σημαντικότατη νίκη σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και να πει, έτσι, προς πάσα κατεύθυνση, ότι παραμένει μια Ομάδα με άλφα κεφαλαίο, ικανή να κλείνει τ' αυτιά της σε Σειρήνες (ή και... κακοφωνίες), να συγκεντρώνεται στο έργο της όπως πρέπει και να πετυχαίνει στο γήπεδο (μόνη της) όσα οφείλει να πετύχει!

Αυτό χρειάζεται να κάνει και στο εξής. Κλειστά αυτιά, συγκέντρωση, σοβαρότητα και... στο τέλος θα γίνει ο λογαριασμός.

Με εμφανίσεις όπως η χθεσινή, καθόλου δεν αποκλείεται να είναι... πολύ ευχάριστος λογαριασμός -και το λέω χωρίς να υπολογίζω καν εάν τα.... πριγκιπιά πετροδολάρια θα έχουν αφιχθεί ή όχι την Τρίτη (αυτή που μας έρχεται ή, κάποια προσεχή Τρίτη τέλος πάντων...)

Keywords
Τυχαία Θέματα