Πρωταθλητής ο Δούκας

Ο Δούκας με 28-27 στον τελικό επί της γηπεδούχου Δράμα 1986 κατέκτησε τον τίτλο στο πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα χάντμπολ.

Με γκολ του Τζανιδάκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο και κατέκτησε το 6ο τρόπαιο της ιστορίας του (1981, 2001, 2006, 2007, 2009) σε ένα ματς (θρίλερ) με την Δράμα να προηγείται 17-12 στο 31’, ενώ είχε ισοφαρίσει σε 27-27 στο 59:42 με τον Σάββα. Η γηπεδούχος ομάδα

θα έπαιρνε τον τίτλο ακόμα και με ισοπαλία, ενώ ο Δούκας με ήττα μπορεί να έβγαινε μέχρι και 4ος.

Μετά την 5η και τελευταία αγωνιστική ο Ιωνικός ΝΦ, ενώ είχε σχεδόν σίγουρη το ασημένιο μετάλλιο έχασε από τον αδιάφορο Διομήδη, που έκανε την πρώτη του νίκη και βρέθηκε 5ος, ενώ ο Φίλιππος Βέροιας από 5ος με τον συνδυασμό αποτελεσμάτων και την νίκη επί του ΠΑΟΚ πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

ΔΡΑΜΑ 1986-ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 27-28

Τα δεκάλεπτα: 4-4, 8-8, 16-12 (ημχ.), 19-17, 22-21, 27-28
Δράμα (Θόδωρος Τογανίδης): Σάββας 8, Αντριέφσκι 5, Βάκκας 3, Ιακωβίδης 3, Παράσχος 2, Παπαδόπουλος 2, Τσιτσίγκος 2, Χατζηλάκος 1, Κουρουτζίδης 1, Ανθόπουλος, Ξανθόπουλος, Ζάμπας, Τσακαλίδης, Σιδηρόπουλος

ΔΟΥΚΑΣ (Δημήτρης Στραβομύτης): Μπραουδάκης Ν. 10, Αραπακόπουλος 6, Τζανιδάκης 5, Μυλωνάς 3, Ζιβούλοβιτς 2, Πανταζής 1, Αιβαλιώτης 1, Ηλιόπουλος, Στεφανίτσης, Μωραϊτης, Φιλίππου, Τσολακίδης, Πιλίτσης, Μπραουδάκης Δ.

Διαιτητές: Αγγελίδης- Κατσάνος, δίλεπτα: 4-3, Πέναλτι: ½-6/8

Ο προπονητής του Δούκα Δημήτρης Στραβομύτης είπε μετά τον αγώνα: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στην διοίκηση της ομάδας, ιδιαίτερα στον Βαγγέλη Μπραουδάκη για την προσπάθεια του να συντονίσει όλο το τμήμα. Η Δράμα έκανε καλή δουλειά στον οργανωτικό κομμάτι. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό τουρνουά από πλευράς ανταγωνιστικότητας, μέχρι τελευταία στιγμής κανείς δεν είχε εξασφαλίσει τίποτα. Φέτος ξεκίνησε μια προσπάθεια, της οποίας ηγείται ο Γιώργος Κρανάκης, ώστε όλα τα τμήματα να έχουν μία ενιαία φιλοσοφία».

Ο προπονητής της Δράμας 1986 Θόδωρος Τογανίδης, είπε: «Ήταν μία πρωτοφανής διοργάνωση για τις αναπτυξιακές φάσεις. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο και συνθήκες αγώνων υψηλού επίπεδου. Ήταν ένα πρωτάθλημα των ανατροπών, που άφησε σε όλους την αίσθηση ότι πάνω απ’ όλα είναι το χάντμπολ. Για εμάς είναι πολύ μεγάλη επιτυχία το ασημένιο μετάλλιο. Χάσαμε την πρώτη θέση στο τελευταίο δευτερόλεπτο, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να δουλέψουμε σε λεπτομέρειες. Ελπίζω πως οι παίκτες μου δεν θα επαναπαυτούν στα μόρια και την 2η θέση, αλλά θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον αθλητισμό, πιάνοντας την μπάλα του χάντμπολ γιατί έτσι γαλουχήθηκαν».


Οι κορυφαίοι του τουρνουά

MVP της τελικής φάσης αναδείχθηκε ο Χρήστος Κεδέρης του Ιωνικού ΝΦ και καλύτερος αμυντικός αναδείχθηκε ο Λάμπρος Βάκκας της Δράμας.

Η κορυφαία επτάδα του ήταν: τερματοφύλακας: Ζλατάνος (Φίλιππος Βέροιας), πλέι μέικερ: Δομπρής (Φίλιππος Βέροιας), Δεξί εξτρέμ: Μπάγιος (Ιωνικός ΝΦ), Αριστερό εξτρέμ: Κρεμαστιώτης (Διομήδης Άργος), Αριστερό ίντερ: Πασσιάς (Διομήδης Άργος), Δεξί ίντερ: Σάββας (Δράμα), πίβοτ: Αρα

Keywords
Τυχαία Θέματα