Πρωταθλητής με ή χωρίς... γκάζι ο Ολυμπιακός!

Η νίκη - κυρίως όμως ο τρόπος με τον οποίο αυτή επετεύχθη - του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη έφερε πολλά χαμόγελα στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών Ελλάδας.

Αναμφίβολα το να περνάς… αέρα με 3-0 από την έδρα του Πανιωνίου, από μόνο του αποτελεί θέμα συζήτησης και λόγο μεγάλης ικανοποίησης, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό,

αλλά για οποιαδήποτε ομάδα…

Ο Πανιώνιος ανέκαθεν είναι μία σοβαρή ομάδα, με «θερμό» κόσμο, ο οποίος μάλιστα, διαθέτει σπάνια ποδοσφαιρική κουλτούρα. Το να κάνει «διπλό» στη Νέα Σμύρνη μία ομάδα – ακόμα κι αν αυτή είναι η πρωταθλήτρια Ελλάδας – και μάλιστα, με τρία γκολ, είναι επίτευγμα που χρίζει πολλών συγχαρητηρίων!

Αυτό που προσωπικά μ’ εντυπωσίασε ήταν το πόσο εύκολα, πόσο «επαγγελματικά» έφτασε η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στο «τρίποντο»… Ο Ολυμπιακός είναι ζήτημα αν… πάτησε γκάζι, χθες στη Νέα Σμύρνη, συνολικά ένα εικοσάλεπτο! Την περισσότερη ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν να κάνουν συντήρηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα κι Ευρώπη…

Είναι τέτοια η ποιότητα του Ολυμπιακού, τέτοια η αυτοπεποίθηση των παικτών του, αλλά και τέτοια η διαφορά δυναμικότητας από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, που «επιτρέπεται» στους Πειραιώτες να… επιλέγουν πότε θα φορτσάρουν και πότε όχι!

Αυτό, βέβαια, το πλήρωσε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όταν οι παίκτες του (και ο Βαλβέρδε, μην ξεχνιόμαστε!) πίστεψαν ότι θ’ αρκούσαν 15’-20’ φορτσαρίσματος για να πάρουν το «διπλό» στο ΟΑΚΑ… Δικαιώθηκαν κατά το ήμισυ, καθώς αποδείχθηκε ότι αρκούσαν για να μην χάσει ο Ολυμπιακός, όχι όμως και για να νικήσει την ΑΕΚ, οι παίκτες της οποίας έδωσαν τον… «αγώνα της ζωής τους»! Και μετά, βέβαια, «ξεζουμισμένοι» πήγαν κι έφαγαν τρία γκολ στη Μόσχα κι άλλα τόσα στο Ηράκλειο…

Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα κάνει «γκέλες» στο πρωτάθλημα… Προσωπικά θεωρώ ότι θα συγκεντρώσει και φέτος – όπως και πέρσι – το απόλυτο των βαθμών στο… απόρθητο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ μακριά από το Φάληρο ζήτημα είναι να μην πάρει το «τρίποντο» σε τρία ή τέσσερα (το πολύ!) ματς… Δεν θα μου προκαλούσε μάλιστα, καμία έκπληξη αν τελείωνε το φετινό πρωτάθλημα χωρίς ήττα!

Αν ήξερα ότι ο Βαλβέρδε θα μπορούσε να κρατήσει… γκαζωμένους τους παίκτες του σε όλα τα ματς κι αν διαχειριζόταν λίγο καλύτερα το έμψυχο δυναμικό του – καλώς η κακώς φέτος ο Ισπανός δείχνει να μην εμπιστεύεται όλους τους παίκτες του – θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να μην αφήσει πουθενά άλλους βαθμούς στο πρωτάθλημα!..

Είχε δίκιο ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» όταν έλεγε, στο ξεκίνημα της σεζόν, ότι όσο περνάει ο καιρός η ομάδα θα βελτιώνεται και θα έχει άλλο «πρόσωπο» στο γήπεδο… Φάνηκε αυτό με τον Πανιώνιο… Υπήρχαν αυτοματισμοί, υπήρχε καταπληκτικό passing game, ο Τζεμπούρ με τον Μιραλάς αρχίζουν πλέον να… συνεννοούνται με τα μάτια, όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού του Ολυμπιακού δείχνουν να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι!

Η άποψη μου, άλλωστε, για το φετινό πρωτάθλημα είναι γνωστή εδώ και καιρό, ότι θα δούμε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των

Keywords
Τυχαία Θέματα