Πιλάβιος: «Και οι εισαγγελείς θέλουν… rotation»!

Κάθε άλλο παρά πειστικές ήταν οι απαντήσεις του Σοφοκλή Πιλάβιου σχετικά με τα… καυτά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού ενδεικτικά δεν δίστασε να τονίσει σχετικά με την καρατόμηση των αθλητικών εισαγγελέων πως: «oι θέσεις αυτές είναι τόσο ευαίσθητες που πρέπει να υπάρχει ένα rotation», αφού όμως πρώτα υποστήριξε πως στάθηκαν στο ύψος τους, κάνοντας μάλιστα άψογα τη δουλειά τους!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» όπου αρνήθηκε για μία ακόμα φορά να σχολιάσει το σκάνδαλο της τιμωρίας της Καβάλας και την

παράλληλη αθώωση του Αγροτικού Αστέρα (παρά τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν), χαρακτηρίζοντας μάλιστα «κληρονομιά» που αφήνει το γεγονός πως η UEFA δεν στέλνει φακέλους με ύποπτα ματς! Παράλληλα, ο Πιλάβιος μεταξύ άλλων (τουλάχιστον) δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, στη διαιτησία, στις απειλές που δέχθηκε ο ίδιος, στην υπόθεση των στημένων αγώνων, στις πλαστογραφίες, στην ΕΕΑ, αλλά και στις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.

Aναλυτικά όσα είπε ο Σοφοκλή Πιλάβιος:

-Για την αλλαγή του Αθλητικού Νόμου περί επένδυσης μη πολιτών Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ΠΑΕ:

«Είμαι επιφυλακτικός. Πρέπει να υπάρχουν όλα τα εχέγγυα. Ότι ισχύει για τον Έλληνα να ισχύει και για τον ξένο. Να λαμβάνονται τα ίδια μέτρα. Να δούμε από πού προέρχονται οι επενδύσεις».

-Για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο για τη βία και τους στημένους αγώνες:

«Έχουμε μερικές διαφωνίες για το νομοσχέδιο. Για θέματα που αφορούν το αυτοδιοίκητο. Τελικά ελπίζουμε ότι δεν θα ισχύσουν κάποια πράγματα. Όπου το κράτος επιβάλει αθλητική ποινή, είναι δύσκολο να περάσει. Δεν θέλω να πω ανακρίβειες γιατί δεν το έχω δει αναλυτικά. Θα το συζητήσουμε στο αυριανό Δ.Σ. Ένα παράδειγμα είναι ότι μπορεί η πολιτεία να αλλάζει την έδρα διεξαγωγής ενός αγώνα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει».

-Για το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τις κυρώσεις της FIFA:

«Η FIFA και η UEFA δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ άδικα. Μόνοι τους μαθαίνουν τι γίνεται στην Ελλάδα, δεν τη χρησιμοποιούμε εμείς. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν παρενέβη η FIFA γιατί είχαμε καλή συνεργασία με την πολιτεία. Παλαιότερα υπήρχαν προβλήματα και κακές σχέσεις με την πολιτεία».

-Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ:

«Το θέμα αυτό έχει λυθεί. Ψηφίζουν και θα ψηφίζουν οι 57 Ενώσεις. Το ίδιο γίνεται στη FIFA και την UEFA. Εγώ προσπάθησα να ψηφίζουν όλες οι ΠΑΕ της Super League ξεχωριστά, αλλά δεν πέρασε η αλλαγή αυτή από το Πρωτοδικείο.

-Για την πρόταση Μπιτσαξή περί κλήρωσης των διαιτητών:

«Διαφωνώ κάθετα με το να γίνεται κλήρωση διαιτητών. Ακόμη και με προεπιλογή, δεν αλλάζει κάτι. Νοοτροπία πρέπει να αλλάξουμε. Όχι να αλλάξουμε το σύστημα που εφαρμόζει όλη η Ευρώπη επειδή εμείς δεν έχουμε σωστή νοοτροπία. Δεν είναι λύση αυτό. Λύση είναι να μην ασχολείται κανείς με τη διαιτησία».

-Γιατί το γεγονός πως ο Κάκος δεν ορίζεται σε αγώνες:

«Δεν παρεμβαίνω σε αυτά. Η κάθε ΚΕΔ κρίνεται στο τέλος της σεζόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα