Ολα βαίνουν καλώς για τον Πιλάβιο

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμενόταν η μεταμεσονύχτια συνέντευξη του Σοφοκλή Πιλάβιου στη τηλεοπτική εκπομπή "Δίκη", με τα λεγόμενα του προέδρου της ΕΠΟ να αφήνουν την αίσθηση ότι όλα βαίνουν καλώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο επικεφαλής της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προσπάθησε να ωραιοποιήσει καταστάσεις, ενώ σε ερωτήσεις που έκαναν... τζιζ απλώς δεν ήθελε να σχολιάσει! Γενικότερα αναφέρθηκε στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, τη διαιτησία, τον Καλόπουλο και τον Κύρκο, τις απειλές που ίδιος δέχθηκε, την υπόθεση των στημένων αγώνων και τις

αποφάσεις τις αθλητικής δικαιοσύνης, την αποπομπή των αθλητικών εισαγγελέων, τις πλαστογραφίες, την ΕΕΑ, την παραμονή του Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής και πολλά ακόμη.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Σοφοκλή Πιλάβιος στην ΔΙΚΗ του ΣΚΑΪ:

-Για την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας των ιδιοκτητών ΠΑΕ (περίπτωση Παναθηναϊκού):

Είμαι επιφυλακτικός. Πρέπει να υπάρχουν όλα τα εχέγγυα. Ότι ισχύει για τον Έλληνα να ισχύει και για τον ξένο. Να λαμβάνονται τα ίδια μέτρα. Να δούμε από πού προέρχονται οι επενδύσεις.

-Για το νέο νόμο περί βίας και στημένων:

Έχουμε μερικές διαφωνίες για το νομοσχέδιο. Για θέματα που αφορούν το αυτοδιοίκητο. Τελικά ελπίζουμε ότι δεν θα ισχύσουν κάποια πράγματα. Όπου το κράτος επιβάλει αθλητική ποινή, είναι δύσκολο να περάσει. Δεν θέλω να πω ανακρίβειες γιατί δεν το έχω δει αναλυτικά. Θα το συζητήσουμε στο αυριανό Δ.Σ. Ένα παράδειγμα είναι ότι μπορεί η πολιτεία να αλλάζει την έδρα διεξαγωγής ενός αγώνα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει.

-Για τον περίφημο Β«μπαμπούλαΒ» της ΦΙΦΑ όταν η πολιτεία παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο:

Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ άδικα. Μόνοι τους μαθαίνουν τι γίνεται στην Ελλάδα, δεν τη χρησιμοποιούμε εμείς. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν παρενέβη η ΦΙΦΑ γιατί είχαμε καλή συνεργασία με την πολιτεία. Παλαιότερα υπήρχαν προβλήματα και κακές σχέσεις με την πολιτεία.

-Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ:

Το θέμα αυτό έχει λυθεί. Ψηφίζουν και θα ψηφίζουν οι 57 Ενώσεις. Το ίδιο γίνεται στη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Εγώ προσπάθησα να ψηφίζουν όλες οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας ξεχωριστά, αλλά δεν πέρασε η αλλαγή αυτή από το Πρωτοδικείο.

-Για την πρόταση Μπιτσαξή να γίνεται κλήρωση διαιτητών:

Διαφωνώ κάθετα με το να γίνεται κλήρωση διαιτητών. Ακόμη και με προεπιλογή, δεν αλλάζει κάτι. Νοοτροπία πρέπει να αλλάξουμε. Όχι να αλλάξουμε το σύστημα που εφαρμόζει όλη η Ευρώπη επειδή εμείς δεν έχουμε σωστή νοοτροπία. Δεν είναι λύση αυτό. Λύση είναι να μην ασχολείται κανείς με τη διαιτησία.

-Γιατί δεν ορίζεται ο Κάκος σε αγώνες:

Δεν παρεμβαίνω σε αυτά. Η κάθε ΚΕΔ κρίνεται στο τέλος της σεζόν.

-Για την επιστροφή Καλόπουλου:

Η ΚΕΔ τον αθώωσε αθλητικά. Με τα στοιχεία που είδε, είπε αυτό. Η ΚΕΔ θα κριθεί στο τέλος για όλες τις αποφάσεις της και για το πώς πάει η διαιτησία. Δεν γνωρίζω αν ο Καλόπουλος θα σφυρίξει τώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα