Παραμένει στα χέρια της

Είναι γεγονός, πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο απλά. Λίγο καλύτερη διαχείριση, πολύ περισσότερη τύχη και η ΑΕΚ τώρα θα έβλεπε αφ’ υψηλού τους αντιπάλους της. Ακόμα κι έτσι όμως, παρά την τζάμπα ήττα στο Περιστέρι, η Ενωση εκτιμώ πως κρατά το μέλλον στα χέρια της. Παίζει, νικάει και φτιάχνει την επόμενη μέρα της…

Νομίζω πως η ΑΕΚ

θα έπρεπε να είχε μπει με περισσότερη αποφασιστικότητα στο παιχνίδι. Ο Κωστένογλου μου έδειξε πως δεν θα ήταν δυσαρεστημένος και με την ισοπαλία, γι’ αυτό και διατήρησε το σχήμα με τους τρεις χαφ αφήνοντας στον πάγκο τον Κάρλος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να είναι ακίνδυνη επιθετικά και να αφήσει για ακόμα μια φορά ένα ημίχρονο ανεκμετάλλευτο. Διότι, όταν κάνεις πρώτο σουτ στο ημίωρο και πρώτη φάση στο 44’ τότε είναι ανεκμετάλλευτο το ημίχρονο και δεν θα σου χαμογελά κάθε φορά η τύχη, ούτε μπορείς να πετυχαίνεις υπέρβαση σε κάθε ματς.

Βέβαια, είναι γεγονός πως αμυντικά η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. Είχε πρόβλημα στην δεξιά πλευρά, εκεί όπου οι Βάργκας και Λεονάρντο δεν έδιναν βοήθειες και ανέβαιναν τρεις παίκτες του Ατρόμητου. Το μεγαλύτερο ζήτημα ήταν πως η ΑΕΚ δεν έκανε φάσεις. Ηταν κομμένη στα δύο και δεν είχε καμία δυνατότητα να τρέξει τον αντίπαλο της και να του κάνει ζημιές.

Η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Κλωναρίδη. Ο μικρός έδωσε ταχύτητα, έκρηξη και κίνηση στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο Γκουντγιόνσεν, έστω και ανέτοιμος, έδειχνε πόσο σπουδαία κλάση είναι και οι «κιτρινόμαυροι» ισορρόπησαν. Άρχισαν να κάνουν ευκαιρίες, είχαν την σπουδαία φάση με το δοκάρι του Λεονάρντο, έπειθαν πως μπορούσαν να φύγουν νικητές από το Περιστέρι.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η τύχη γυρνά την πλάτη. Αυτό συνέβη και στην ΑΕΚ, που στο χρονικό διάστημα που είχε κυριαρχήσει στο ματς, βρέθηκε πίσω στο σκορ. Συν τοις άλλοις, έχασε μετά από λίγο και τον Κλωναρίδη, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει. Και έτσι ήρθε η ήττα.

Ακόμα κι έτσι πάντως, η υπόθεση της πρωτιάς βρίσκεται στα χέρια της ΑΕΚ. Το θέμα είναι να νικήσει τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη. Αν αποτύχει να νικήσει και πέμπτη φορά φέτος την ομάδα της Θεσσαλονίκης, θα είναι άξια της μοίρας της. Εκτιμώ πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, όπως και ο ΠΑΟ να περάσει νικητής από το Περιστέρι. Όπως και να έχει πάντως, ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στο άλλο ματς, η ΑΕΚ ξέρει πως με δύο νίκες είναι πρώτη. Και αυτό πρέπει να καρφωθεί καλά στο μυαλό του Κωστένογλου και των παικτών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα