ΠΑΟΚ, Part I

Μέρες διαβάζω τα ρεπορτάζ για την γκρίνια στον ΠΑΟΚ, τα ρουμανικά δημοσιεύματα για το πόσο επισφαλής είναι η θέση του Μπόλονι, τα άρθρα συναδέλφων που κριτικάρουν την εντός συνόρων παρουσία της ομάδας, αυτά που μιλάνε για τους απλήρωτους παίκτες, και γενικώς εισπράττω όλο αυτό το αρνητικό κλίμα.

Και μιας κι η διακοπή θα φουντώσει ακόμα περισσότερο την κουβέντα, αφού δεν υπάρχει αγώνας για να πάνε όλα στην άκρη, είναι καλή στιγμή να δούμε λίγο ψύχραιμα τα πράγματα, γιατί αυτό είναι που έχω την αίσθηση πως λείπει περισσότερο απ’

όλα.

Τρεις πόντοι

Καταρχάς, πόσο αληθινά κακό και καταστροφικό είναι το φετινό ξεκίνημα; Μετά από εννέα αγωνιστικές, αφού διακοπή δεν υπήρξε γι’ αυτόν, ο ΠΑΟΚ έχει 11 πόντους, με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, με συνολικά τέρματα 10-10. Πάμε να δούμε την περσινή του συγκομιδή; Στο ίδιο χρονικό διάστημα, μετά από εννέα αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ είχε πέρσι 14 πόντους, με τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες, τρεις ήττες και τέρματα 10-8. Η διαφορά με φέτος είναι μια ήττα που πέρσι ήταν νίκη, τίποτε άλλο.

Η σύγκριση γίνεται με την περσινή σεζόν πολύ απλά γιατί και πέρσι ο ΠΑΟΚ έπαιζε ταυτόχρονα στο Europa League, κάτι που δεν συνέβαινε στις σεζόν 2008-09 και 2009-10, όταν ο Δικέφαλος μπορούσε να συγκεντρωθεί στο πρωτάθλημα. Υπ’ αυτές, τις ίδιες συνθήκες, με την ομάδα να είναι υποχρεωμένη να παίζει Πέμπτη-Κυριακή, ο ΠΑΟΚ πέρσι απλώς είχε κερδίσει έναν αγώνα που φέτος έχασε.

Καρμπόν παιχνίδια και σερί

Θα μου πείτε, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει γκελάρει στην Τούμπα στο 0-0 με τον ΟΦΗ, έχει χάσει από Εργοτέλη και Αστέρα εκτός έδρας κι έχει δυο χαμένα ντέρμπι, 2-1 στο Φάληρο από τον Ολυμπιακός και βαριά ήττα με 1-3 από τον Παναθηναϊκό στην έδρα του. Το ίδιο έργο πάνω-κάτω είδαμε και πέρσι. Ο ΠΑΟΚ είχε γκέλα εντός έδρας το 1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου, είχε ηττηθεί εκτός έδρας στην Ξάνθη, και είχε πάλι δυο χαμένα ντέρμπι, αφού είχε ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό με 1-0 στο ΟΑΚΑ κι είχε γνωρίσει και την ήττα που πονάει, στο 0-1 του Άρη μέσα στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος μετράει πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη, έχει να κερδίσει από την 4η αγωνιστική και το 3-0 επί της ΑΕΚ και μετράει τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες από τότε. Τι σύμπτωση, το ίδιο συνέβη και πέρσι. Ο ΠΑΟΚ πέρασε και τότε πέντε αγώνες χωρίς νίκη, μόνο που πέρσι το κακό σερί συνέβη λίγο νωρίτερα. Ο Δικέφαλος κέρδισε στην πρεμιέρα τον Πανσερραϊκό και πήρε ξανά τρίποντο την 7η αγωνιστική, στο 3-1 στην Τούμπα απέναντι στον Πανιώνιο. Τι σύμπτωση, ενδιάμεσα είχε την ίδια ακριβώς συγκομιδή με φέτος, τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες.

Πέμπτη-Κυριακή

Είδαμε πόσο μοιάζει το φετινό ξεκίνημα με το περσινό και υποθέτω πως καταλαβαίνετε ότι σημαντικό κομμάτι της αιτίας είναι τα παιχνίδια της Ευρώπης. Το Πέμπτη-Κυριακή δεν αντέχεται από καμία ομάδα, παρά μόνο αν έχει τρομερό ρόστερ ή αν αποφασίσει να αφήσει στην άκρη τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Γνωρίζετε ήδη πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει δείξει καμία τέτοια διάθεση και για δεύτερ

Keywords
Τυχαία Θέματα