«Δεν θα μας λείψει ο Καντάφι»

Ο Σαμίρ Αμπούντ, ένας από τους πιο έμπειρους Λίβυους ποδοσφαιριστές και γκολκίπερ της Εθνικής, μίλησε για τον άλλοτε συμπαίκτη του και γιο του Μουαμάρ Καντάφι, Αλ Σααντί.

Ο Αλ Σααντί Καντάφι (δεξιά στη φωτό), τρίτος γιος του μέχρι πρότινος Λίβυου δικτάτορα, υπήρξε αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και συμπαίκτης του Σαμίρ Αμπούντ, τρίτου σε συμμετοχές διεθνή ποδοσφαιριστή. Ο Αμπούντ μίλησε για τη συνύπαρξη με τον Καντάφι,

αλλά και την αρνητική επιρροή της οικογένειας στο ποδόσφαιρο της χώρας.

«Ούτως ή άλλως, ο Καντάφι δεν είναι πια ποδοσφαιριστής. Μόνο οι συνθήκες και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε τον έφεραν στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο και του έδωσαν θέση στην Εθνική. Το καθεστώς Καντάφι αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους το ποδόσφαιρο στη χώρα πήγε από το κακό στο χειρότερο», τόνισε αρχικά ο Αμπούντ και αναφερόμενος στην πρόκριση της Λιβύης στο Παναφρικανικό Κύπελλο μετά τη νίκη επί της Μοζαμβίκης και την ισοπαλία με τη Ζάμπια, ισχυρίστηκε ότι «όλα όσα συνέβαιναν στη χώρα και το γεγονός ότι ο κόσμος υπέφερε, αποτέλεσαν για μας έξτρα κίνητρο ώστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θα μας οδηγούσαν στο Παναφρικανικό Κύπελλο. Μακάρι να ξεκινήσει μια νέα εποχή για το ποδόσφαιρο της Λιβύης...»

Keywords
Τυχαία Θέματα