Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Στόνερ

Τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του, τρία γκραν πρι πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, πανηγύρισε ο Κέισι Στόνερ, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη πίστα του Φίλιπ Άιλαντ, της Αυστραλίας.

Μέσα στο «σπίτι» του και μπροστά στους οπαδούς του πανηγύρισε την κατάκτηση του φετινού τίτλου ο Κέισι Στόνερ την μέρα των γενεθλίων του (έκλεισε τα 26). Ο Αυστραλός μετά την ένατη φετινή νίκη του, κατέκτησε και μαθηματικά τον φετινό τίτλο και έτσι το μόνο που περιμένει είναι η διαφορά που θα έχει από τον δεύτερο στην τελική βαθμολογία.

Σε ότι αφορά στον αγώνα,

ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής είχε εύκολο έργο, αφού δεν είχε «απέναντι» του τον πρώην κάτοχο του τίτλου, Χόρχε Λορένθο, καθώς επίσης και τον Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος εγκατέλειψε στα μέσα του αγώνα, μετά από πτώση. Το ίδιο συνέβη και στον Ισπανό, ο οποίος, αντίθετα, είχε πτώση στο γύρο προθέρμανσης και έτσι δεν ξεκίνησε καν στον αγώνα.

Δεύτερος τη καρό σημαία αντίκρισε ο Μάρκο Σιμοντσέλι, ενώ τη τρίτη θέση πήρε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Στόνερ (Repsol Honda) 2. Σιμοντσέλι (Honda) +2.210 3. Ντοβιτσιόζο (Repsol Honda) +2.454 4. Πεδρόσα (Repsol Honda) +13.160 5. Έντουαρντς (Monster Yamaha) +30.886 6. Ντε Πουνιέτ (Pramac Racing) +48.800 7. Χέιντεν (Ducati) +1:16.314 8. Ελίας (LCR) +2.752 9. Καπιρόσι (Pramac Racing) +6.672 10. Άμπραχαμ (Cardion) +42.717

Keywords
Τυχαία Θέματα