Όραμα μέσα από τη μαυρίλα

Η σημερινή τοποθέτηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πιο ειλικρινείς φάσεις που έχω ζήσει στη καριέρα μου ως ρεπόρτερ. Και η αλήθεια είναι πως το γεγονός αυτό ήταν και το παρήγορο, αυτό που κράτησε την πίστη μου ψηλά γύρω από το ερώτημα «Μπορεί ο ΠΑΟΚ να γίνει άμεσα ανταγωνιστικός μέσα από τις απώλειες που θα έχει»;

Ο Ζήσης Βρύζας είχε μία πολύ αρχηγική και ξεκάθαρη τοποθέτηση, με τον Παντελή Κωνσταντινίδη να συμπληρώνει με πινελιές τη θέση του ΠΑΟΚ.



Η αλήθεια είναι ο μοναδικός οδηγός για τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, γιατί μέσα από αυτή μπορεί να συσπειρώσει το κοινό του. Υπήρξαν στιγμές την τελευταία διετία που η αλήθεια δεν μπορούμε να πούμε πως έλαμψε. Και στον ΠΑΟΚ εκτός από το να είσαι καθαρός, πρέπει να το δείχνεις κιόλας γιατί εξαρτάσαι σε απόλυτο σχεδόν βαθμό από τη συσπείρωσή σου.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου, είχε μαυρίλα, αλλά αληθινή μαυρίλα. Τα δεδομένα παρουσιάστηκαν ως έχουν και θα πρέπει να θεωρούμε παρελθόν από την ομάδα τον Άντρε Βιεϊρίνια και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον Πάμπλο Κοντρέρας.

Ο πρώτος θα φέρει το ρευστό που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ για να ισορροπήσει την εικόνα του σε σχέση με την ΟΥΕΦΑ, ενώ ο δεύτερος είναι αυτός που θεωρεί πως δεν μπορεί να ζήσει με τις καθυστερήσεις των πληρωμών που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ.

Ο Βρύζας είπε σε ανύποπτη φάση, πως ξεκαθάρισαν στους παίκτες την κατάσταση και ζήτησαν να ξεκαθαρίσει όποιος έχει πρόβλημα με αυτή και να αποχωρήσει. Ο Κοντρέρας είναι η απώλεια αυτής της θέσης του ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω σε τι βαθμό επηρεάστηκε και από το προσωπικό του θέμα με τη μητέρα του ή το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ του προσέφερε μονοετές και όχι μεγαλύτερο συμβόλαιο.

Αυτό που κρατάω από τα λεγόμενα του Βρύζα σήμερα, είναι πως θεωρεί ότι η σωστή οργάνωση είναι υπεράνω προσώπων. Ότι δηλαδή αν ο ΠΑΟΚ δουλεύει σωστά δεν έχει ανάγκη τα πρόσωπα.

Το κακό στη προκειμένη περίπτωση, είναι πως κανένας Βρύζας δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα είμαστε άμεσα ανταγωνιστικοί. Γιατί όπως και να έχει, άμα χάσουμε τον Βιεϊρίνια κατά πρώτο λόγο και τον Κοντρέρας κατά δεύτερο, υπάρχει σημαντική μείωση της δυναμικής της ομάδας.
Αν φύγουν βέβαια αυτοί οι δύο, ο ΠΑΟΚ μπορεί να προχωρήσει σε μία – δύο μεταγραφές. Θα προσπαθήσει να καλύψει ως ένα βαθμό τη χασούρα, αλλά επί της ουσίας μάλλον ποντάρει περισσότερο στο ότι η ομάδα θα είναι πιο πληρωμένη άρα και πιο ήρεμη.

Ο Βρύζας διαπίστωσα πως απέφυγε να μιλήσει πολύ για τη μελλοντική προοπτική της ομάδας και πιστεύω πως αυτό το έκανε σχετικά συνειδητά. Επειδή πλέον πιστεύω πως τον ξέρω καλά, είναι από τους τύπους που ενώ θεωρούν πως μπορούν να πετύχουν τα πάντα στον τομέα ευθύνης τους, προτιμάνε να προετοιμάζουν το κοινό για το χειρότερο έτσι ώστε όταν θα έρθει το καλύτερο να υπάρχει ικανοποίηση.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, ξεκαθάρισε και πολλά άλλα, κυρίως στο κομμάτι των διοικητικών. Επέμεινε πως πρέπει να αλλάξουν πολλά στη ΠΑΕ, παραδέχτηκε πως λειτουργούν με αργούς ρυθμούς
Keywords
Τυχαία Θέματα