Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Η Φλόγα στις Σέρρες

Την πόλη των Σερρών φώτισε το Ολύμπιο Φως που διασχίζει την Ελλάδα, στο πλαίσιο της πορείας της από την αρχαία Ολυμπία έως το Λονδίνο, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (15/05) σχολεία του νομού

βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης των Σερρών, στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην τελετή που διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Παιδείας και το Τμήμα Αθλητισμού του δήμου Σερρών.

«Η αφή της Ολυμπιακής φλόγας και η πορεία της στη χώρα μας, που γέννησε τον ολυμπισμό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τώρα που η εθνική μας υπερηφάνεια δοκιμάζεται» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης. .

Την ολυμπιακή φλόγα παρέλαβε πρώτος ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Γιάννης Τσιντσάρης στην διασταύρωση των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Αγ. Σοφίας, ενώ μετά η φλόγα πέρασε στα χέρια του γνωστού ηθοποιού-σεναριογράφου Γιώργου Καπουτζίδη, ο οποίος τη μετέφερε έως την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και άναψε το βωμό που στήθηκε εκεί.

Μετά το πέρας της τελετής υποδοχής, την δάδα της Ολυμπιάδας του Λονδίνου άναψε ο ολυμπιονίκης της πάλης Απόστολος Τασκούδης που την οδήγησε προς την οδό Μεραρχίας όπου και την παρέδωσε στον παγκόσμιο πρωταθλητή του Ταε κβο ντο Δημήτρη Δαύτσιο.

Αυτός με τη σειρά του την παρέδωσε στον παγκόσμιο πρωταθλητή Στίβου Σπύρο Παπαδόπουλο, που την παρέδωσε στον παγκόσμιο πρωταθλητή και ολυμπιονίκη των Special Olympics Βαγγέλη Ακόνη, τελευταίο λαμπαδηδρόμο στις Σέρρες . Η Ολυμπιακή Φλόγα επιβιβάστηκε σε όχημα με επόμενο προορισμό την πόλη της Κατερίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα