Ορκίστηκε ο Ολάντ

12:43 15/5/2012 - Πηγή: AEK365

Στο Μέγαρο των Ηλυσίων πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί η ορκωμοσία του νέου προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ ο οποίος είναι πλέον ο πρώτος Σοσιαλιστής πρόεδρος μετά από 17 χρόνια.
Νωρίτερα είχε μια συνάντηση διάρκειας 35 λεπτών με τον απερχόμενο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί ο οποίος χαιρέτησε το νέο ζεύγος των Ηλυσίων και αποχώρησε από το Μέγαρο περπατώντας στο κόκκινο χαλί, κρατώντας από το χέρι την Κάρλα Μπρούνι.
Μετά την

ορκωμοσία ο Ολάντ έστειλε στους συμπατριώτες του ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και σιγουριάς, υποσχόμενος να ανοίξει "μια νέα οδό στην Ευρώπη". Αναγνώρισε τις δυσκολίες που τον περιμένουν κατά την 5ετή θητεία του, ωστόσο τόνισε την σημασία της "κοινής θέλησης" και έκανε και πάλι αναφορά στον αγαπημένο του όρο, την "συσπείρωση", τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό είναι η "ενότητα του έθνους".
Μετά την ομιλία χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και έκανε αναφορές στους προκατόχους του: τον Σαρλ ντε Γκολ, τον Ζορζ Πομπιντού, τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, ιδιαιτέρως τον Φρανσουά Μιτεράν, τον Ζακ Σιράκ, αλλά και τον Νικολά Σαρκοζί, στον οποίο απηύθυνε ευχές για την "νέα ζωή που ανοίγεται μπροστά του".
Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας, την Μασσαλιώτιδακαι τους 21 παραδοσιακούς κανονιοβολισμούς με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας να προετοιμάζεται για την πρώτη του κρίσιμη συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα