Οι τέσσερις «σωματοφύλακες» και το «θαύμα» της Κέρκυρας!

Υπάρχει κανείς που να φανταζόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό, ότι η Κέρκυρα θα βγει «ατσαλάκωτη» από την φετινή περιπέτεια της Super League; Πλάκα κάνουμε; Κι όμως, τέσσερα πρόσωπα, υπέγραψαν το «θαύμα» της παραμονής και έκαναν το βράδυ της 22ας Απριλίου να χτυπά χαρμόσυνα η καμπάνα του Αγίου Σπυρίδωνα στο νησί των Φαιάκων!

Oπως οι αποτυχίες έχουν «πρόσωπο», το ίδιο συμβαίνει με τις επιτυχίες. Ειδικά στην σκληρή ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία,, η νίκη είναι σίγουρα

«παιδί των πάντων», ενώ η ήττα συνήθως είναι «εξώγαμο» του απέναντι.

Επειδή ωστόσο η σωτηρία δεν προήλθε τυχαία (ακόμη και εάν όλοι σεναριογράφοι σκίζουν τα πτυχία τους) το Οnsports πραγματοποιεί focus στα τέσσερα πρόσωπα που πήραν από το χέρι την «κόμμισα» και την έστειλαν.. συστημένη στην αφετηρία και του επόμενου πρωταθλήματος της Super League.

ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΚΑΒΑΚΑΣ

My name is Τιμόθεος Καβακάς!

Όταν η διοίκηση «πέταξε» στο Ιόνιο πέλαγος τον Χάβι Γκράθια και έχρησε αντικαταστάτη του… κάποιον Τιμόθεο Καβακά - τέσσερις αγωνιστικές πριν από το «game over» του πρωταθλήματος - όλοι έκαναν λόγο για κίνηση – «αυτοκτονίας».

Ο φιλόδοξος, πλην ωστόσο άγουρος τεχνικός (με προϋπηρεσία σε Αετό Σκύδρας Βέροια και Πλατανιά) όχι μόνο κολύμπησε στα βαθιά νερά της Super League, αλλά έκανε… μακροβούτι παραμονής, που θα ζήλευαν πολλοί «μπαρουτοκαπνισμένοι» συνάδελφοί του με μακρά θητεία στους πάγκους της «μεγάλης κατηγορίας».

Ο next generation…κόουτς δεν φοβήθηκε να πάρει το ρίσκο, στο τέλος δικαιώθηκε και συγχρόνως, συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, στο ποδοσφαιρικό κοινό της «μεγάλης κατηγορίας». Εστω και εάν αμφισβητήθηκε έντονα για κάποιες επιλογές του στο νησί, με κυριότερη την τοποθέτηση του Χουάν Μαρτίν στην «κατάψυξη». «Βασιλιάς» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν, είναι και θα είναι το αποτέλεσμα!

ΝΙΚΟΣ ΛΥΡΑΚΗΣ

Ο τολμηρός «εγκέφαλος»

Καλό θα ήταν ο Γιώργος Λιμπάντσης, να ανάψει μία λαμπάδα αποκλειστικά και μόνο για την αφεντιά του γενικού διευθυντή στον Αγιο Σπυρίδωνα. Όταν όλοι (ίσως ακόμη και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος) θεωρούσαν υποβιβασμένη την Κέρκυρα ο ίδιος δεν πέταξε… λευκή πετσέτα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μιλώντας αποκλειστικά στο Onsports στις 6 Φεβρουαρίου (μετά την άλωση της Κέρκυρας από τον ΠΑΣ και τα υβριστικά εναντίον του συνθήματα) δήλωνε κατηγορηματικά πως ο σύλλογος θα σωθεί!

Η αντικατάσταση του Χάβι Γκράθια με τον Τιμόθεο Καβακά αποτέλεσε καθαρά δική του επιλογή και σε ένα μεγάλο μέρος το ίδιο και η στροφή ως επί το πλείστον στο ελληνικό στοιχείο στα τελευταία τέσσερα κρίσιμα παιχνίδια.

Μπορεί η νησιώτικη ομάδα, για αλλού να ξεκίνησε στην αρχή της σεζόν (δεδομένων των φιλοδοξιών για κάτι καλύτερο από την εξασφάλιση της παραμονής) και αλλού ο γιαλός να την έβγαλε, ωστόσο και μόνοπως στο τέλος κατάφερε να σώσει την παρτίδα βρισκόμενη με την πλάτη στον τοίχο και τα χέρια όρθια, αρκεί για να τον κατατάξει στους μεγάλους πρωταγωνιστές της παραμονής.

Με τα καλά του και τα στραβά του, η τεχνογνωσία, το «μάτ

Keywords
Τυχαία Θέματα