Οι καλύτερες στιγμές του φετινού Champions League (photos + videos)

Ο μεγάλος τελικός του φετινού Champions League είναι προ των πυλών και το Onsports σας θυμίζει τις στιγμές που θα μείνουν από τη φετινή διοργάνωση.

Η… κέντα του Μέσι

Λίγα είναι τα ρεκόρ που έχουν… ξεφύγει από τον Λιονέλ Μέσι μέχρι στιγμής στην καριέρα του. Ένα από αυτά, έγινε στο Champions League.

Η Μπαρτσελόνα φιλοξενούσε την Μπάγερν Λεβερκούζεν στον επαναληπτικό του 1-3 της «Μπάι Αρένα» έχοντας ουσιαστικά πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού.

Ο Αργεντινός αστέρας όμως, μόνο αδιάφορος δεν εμφανίστηκε στην αναμέτρηση. Με μία μοναδική παράσταση, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 7-1! Ο διεθνής επιθετικός σκόραρε πέντε φορές (!) κάνοντας ρεκόρ στο Champions League φτάνοντας τα 49 στη διοργάνωση. «Δεν θυμάμαι πότε σκόραρα πέντε γκολ ξανά. Είμαι πολύ χαρούμενος», είπε αναφερόμενος στην εμφάνισή του τότε.

{youtube}CuIwf4rMXzc{/youtube}

Δυσφήμιση του ποδοσφαίρου

Ήταν η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League με τη Λιόν να αντιμετωπίζει τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία. Την ίδια ώρα ο Άγιαξ φιλοξενούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Γάλλοι έπρεπε να καλύψουν διαφορά εννέα τερμάτων με τον Αίαντα, κάτι που έγινε με έναν… αηδιαστικό τρόπο.

Η «βασίλισσα» έκανε το καθήκον της, επικρατώντας 3-0 στην «Άμστερνταμ Αρένα» σε αντίθεση με τους Κροάτες οι οποίοι στύλωσαν τα πόδια δεχόμενη επτά τέρματα από τη Λιόν δίνοντας την πρόκριση στους Γάλλους με έναν όχι και τόσο τίμιο τρόπο, καθώς σημειώθηκαν επτά τέρματα σε ένα μόλις ημίχρονο από τους φιλοξενούμενους.

{youtube}7gJsRdCnhEw{/youtube}

Το θαύμα της Βασιλείας

Στο ξεκίνημα της σεζόν, η Βασιλεία έμπαινε στους ομίλους του Champions League με στόχο να μαζέψει εμπειρίες και να έχει μία αξιοπρεπή παρουσία στη διοργάνωση. Βέβαια, αυτό διέφερε πολύ από την πραγματικότητα. Οι Ελβετοί έκαναν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο θεσμό, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι πρωταθλητές Ελβετίας την τελευταία αγωνιστική αντιμετώπιζαν στο «Σεντ Γιάκομπς» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με ήττα έμεναν εκτός διοργάνωσης. Όλοι πίστεψαν ότι το… παραμύθι τους θα τελείωνε εκεί. Παρόλα αυτά, για ακόμα μία φορά διέψευσαν όλα τα προγνωστικά και επικρατώντας 2-1, πήραν μία μεγαλειώδη πρόκριση στους «16» όπου έμειναν εκτός από την Μπάγερν Μονάχου.

{youtube}Huc-08KHeB8{/youtube}

ΑΠΟΕΛ μη… σταματάς!

Αν η Βασιλεία έκανε ένα θαύμα, αποκλείοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τότε ο ΑΠΟΕΛ έκανε… 100 μαζί. Η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ της διοργάνωσης όχι απλά διέψευσε τα προγνωστικά, αλλά έκανε και αρκετούς να καταπιούν τη γλώσσα τους με την πορεία του.

Βασικός στόχος της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ήταν να πάρει την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση. Αυτή, ήρθε άμεσα στην 1η αγωνιστική επί της Ζενίτ. Η συνέχεια, ήταν ανάλογη, επικρατώντας και της Πόρτο, αποσπώντας μάλιστα και τρεις ισοπαλίες από τις Ζενίτ, Σαχτάρ και Πόρτο για να πάρει την πρόκριση ως πρώτος ομίλου στους «16».

Εκεί, αντίπαλός του ήταν η Λιόν, η οπο

Keywords
Τυχαία Θέματα