Ούμπιδες και Ακόστα επί παντός επιστητού...

Στις δυσκολίες που πέρασαν οι παίκτες του Άρη την φετινή σεζόν, την επόμενη μέρα στους «κίτρινους» και… άλλα πολλά αναφέρθηκαν οι Χαβιέ Ούμπιδες και Νόε Ακόστα.

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησαν οι Χαβιέ Ούμπιδες και Νόε Ακόστα στην εφημερίδα των οργανωμένων οπαδών του Άρη, «Super Aris», κάνοντας ουσιαστικά απολογισμό της σεζόν που πέρασε…

Αναλυτικά:

-Αμφότεροι προσπαθήσατε όσο μπορούσατε κι αυτό σας το αναγνωρίζουμε, ενώ παράλληλα επιδείξατε και το πρέπον πάθος, ήθος, διάθεση, και άριστη εξωγηπεδική συμπεριφορά.

Ούμπιντες:

«Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια. Θεωρώ ότι η καλή απόδοση ενός ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο, έχει άμεση σχέση με την εξωγηπεδική του ζωή. Βέβαια, λόγω της άσχημης θέσης που τελικά κατέλαβε η ομάδα τα καλά σας λόγια, δε μειώνουν τη στεναχώρια μας, που πραγματικά είναι τεράστια.»

Ακόστα: «Ακριβώς. Πιστεύω ότι η θέση που καταλάβαμε δεν είναι αντάξια της ιστορίας και του ονόματος του Άρη κι αυτό κάνει όλους μας να νιώθουμε πολύ απογοητευμένοι.»

-Είναι ντροπιαστικό ο Άρης, απ' τον μήνα Απρίλιο να 'χει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Ούμπιντες: «Ντροπιαστικό κι απογοητευτικό, όχι μόνο, για τον Άρη, αλλά και κατ' επέκταση για όλους εμάς τους ποδοσφαιριστές του. Τα πάντα τελείωσαν πιστεύω, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του παιχνιδιού με τη Τρίπολη. Τότε ήταν που αισθανθήκαμε ότι η μοίρα μας είχε προδιαγραφεί και πως ότι κι αν κάναμε, δεν πρόκειται ν' άλλαζε με τίποτα.»

Ακόστα: «Δε νοείται να κλείνει τόσο νωρίς η χρονιά για μια ομάδα σαν τον Άρη. Δεν το κρύβω ότι ήρθα με άλλα όνειρα και φιλοδοξίες, φιλοδοξώντας ότι το ελάχιστο που θα καταφέρναμε θα 'ταν τουλάχιστον η έξοδος στην Ευρώπη. Το πιο άσχημο, απ' όλα, φυσικά, είναι ότι την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση οξύνει και το γεγονός ότι κανείς δε ξέρει τι θα συμβεί την επόμενη μέρα.»

-Τι, πιστεύετε, έφταιξε και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;

Ούμπιντες: «Ήταν μια χρονιά γεμάτη σφάλματα. Θα τη χαρακτήριζα, με μια λέξη ως «χρονιά λαθών». Αυτό που πρέπει να γίνει και μάλιστα άμεσα, είναι να αναλάβουν οι πάντες τις ευθύνη τους. Και ξεκινάω πρώτα από μας τους παίκτες και μετά απ' όλους τους άλλους. Ελπίζω, μόνο, όπως το κάνουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές, αυτό, να το κάνουν κι όλοι όσοι εμπλέκονταν σ' αυτή τη κατάσταση.»

Ακόστα: «Όλοι μας έχουμε ευθύνη γι αυτό που συνέβη κι αντιλαμβάνομαι ότι αυτή που μας αναλογεί σαν ποδοσφαιριστές, είναι πολύ μεγάλη. Τα προβλήματα, όμως, που 'χαμε ν' αντιπαρέλθουμε, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν τεράστια. Αντιμετωπίσαμε τρομερά οικονομικά προβλήματα, το μέγεθος των οποίων ήταν τέτοιο που δε μπορούσε να μας αφήσει ανεπηρέαστους. Μη ξεχνάτε που κι εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε άνθρωποι κι είναι λογικό να επηρεαζόμαστε. Επίσης ένας ακόμη μεγάλος παράγοντας ήταν κι η ατυχία που, μπορώ να πω ότι, μας συνόδευε απ' την αρχή της χρονιάς.»

-M' αυτά που λέτε αφήνετε να εννοηθεί ότι έχει κλονιστεί, από πλευράς σας η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της διοίκησης;

Ούμπιντες: «

Keywords
Τυχαία Θέματα