Ο βασιλιάς Λάζαρ και τα… φυτίλια Μπόλονι

Το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο ΠΑΟΚ στη Κέρκυρα ήταν αυτό που θα ήθελε να παίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ήταν απλά καταιγιστικός, ήταν απολαυστικός, με φαντασία και φάσεις που εξέθεσαν μία Κέρκυρα που έψαχνε μία νίκη σωτηρίας στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Δεν έχω διάθεση να αδικήσω κάποιον ποδοσφαιριστή, αφού όλοι τους ήταν υπέροχοι, αλλά νομίζω πως ο Λάζαρ έκανε

ένα παιχνίδι από αυτά που μένουν χαραγμένα στη μνήμη όλων όσοι ήμασταν στο γήπεδο.

Η συμμετοχή του στα τρία από τα τέσσερα γκολ, αλλά κυρίως οι ενέργειες γεμάτες φαντασία που άλλαζαν τις ισορροπίες του αγώνα, ανά πάσα στιγμή, ήταν η ουσιαστική διαφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Από εκεί και πέρα, μέτρησε πάρα πολύ η παρουσία του Γιάννου, ο οποίος παρότι δεν είναι επιτελικός μοίρασε δύο ασίστ στον Ρουμάνο ενώ έβγαζε ενέργεια στη μεσοεπιθετική ζώνη που συνήθως ο ΠΑΟΚ προβληματίζει τελευταία. Ο Γιάννου αδικήθηκε ξεκάθαρα από τον Μπόλονι στις δύο αναμετρήσεις που είχαν προηγηθεί της σημερινής.

Ό Γκαρσία ήταν να τον πίνεις στο ποτήρι, ο Σαλπιγγίδης συμμετείχε πολύ ορθολογικά στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, ο Σνάουτσνερ κλείδωσε τη δεξιά πλευρά και Μαλεζάς – Τσιρίλο δεν είχαν κάποιο πρόβλημα.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στον Σταφυλίδη, ο οποίος έκανε ένα πολύ ώριμο παιχνίδι, χωρίς τραβηγμένες ενέργειες και με καθαρό μυαλό, μετά από καιρό μάλιστα.

Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που η παρουσία του Λίνο στη μεσοεπιθετική γραμμή είχε θετικό αντίκτυπο, με τον Βραζιλιάνο να βοηθάει κυρίως στη δημιουργία του αγώνα.

Τώρα, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ με αρκετές απουσίες, αλλά για αυτή του Φωτάκη δεν πρέπει να ανησυχεί. Περισσότερο η απουσία των Γκαρσία και Μαλεζά θα πρέπει να απασχολούν τον προπονητή του.

Μέχρι και τα πλέι οφ, θα πρέπει να ξαναβρεί την εντός έδρας αγωνιστική ισορροπία του, κάτι που σίγουρα θα χρειαστεί μέχρι να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία.

Τέλος, η Κέρκυρα πληρώνει το τραγικό της ξεκίνημα και παρότι προσπάθησε να σώσει την κατηγορία, μάλλον δεν θα μπορέσει να το κάνει.

Σήμερα ο Γκράθια, την παρέταξε με αρκετή αφέλεια στο παιχνίδι της και το τελικό 0-4, μάλλον θα πρέπει να τον ευχαριστεί. Οι διαστάσεις θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερες στο σκορ, όταν μάλιστα η ομάδα του σε αυτό το παιχνίδι είχε μόλις μία τελική προσπάθεια υπό καλές προϋποθέσεις.

ΥΓ. Ο Μπόλονι ήθελε να κατουρήσει, αλλά του Στυλιάρα του φάνηκε παράξενο να πάει ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη τουαλέτα. Είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως ο άνθρωπος προφανώς χρησιμοποιούσε το βουνό για να κάνει την ανάγκη του. Επίσης, ο Μπόλονι είχε δίκαιο για τα πλέξι γκλας στο Χαριλάου όπου είναι σπασμένα μόνο πίσω από τον πάγκο του φιλοξενούμενου προπονητή.

Από εκεί και πέρα, ο Μπόλονι έριξε στο τραπέζι το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του από τον ΠΑΟΚ, λόγω της διοργάνωσης του πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι πως μας αιφνιδίασε, πως περιμένουμε να δούμε αν ήταν θέση εκνευρισμού ή θέση που σύντομα θα γίνει γνωστή.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πληρώνει τις αδυναμίες

Keywords
Τυχαία Θέματα