Ο Στόνερ στο πάνθεον των MotoGP (photos+video)

18:17 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Κέισι Στόνερ χάρισε στη Honda το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2006 και τον πρώτο της τίτλο στην εποχή των 800 κ.εκ., η οποία τελείωσε φέτος.

Κατέκτησε το δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ( στο Phillip Island της Αυστραλίας) σε ηλικία μόλις 26 ετών και πέτυχε 33 νίκες. Η επιτυχία του αυτή τον κατατάσσει στην 5η θέση με τους πλέον πολυνίκεις αναβάτες της ιστορίας του MotoGP.

Ο Αυστραλός, με τους τίτλους

που κατέκτησε το 2007 με τη Ducati και το 2011 με τη Honda, είναι ο πρώτος και ο τελευταίος πρωταθλητής της εποχής των 800 κ.εκ. Επίσης, εξασφάλισε τον πρώτο τίτλο της Honda στα 800 κ.εκ., ενώ παράλληλα με την pole position που κατέκτησε έφτασε τις 11 στο πρωτάθλημα του 2011. (αριθμός ρεκόρ). Παράλληλα, ο Στόνερ έγινε ο πρώτος αναβάτης της ιστορίας που ανέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή μετά από τόσο μεγάλο κενό, τριών ετών. Επίσης είναι, μετά τους Τζιάκομο Αγκοστίνι, Βαλεντίνο Ρόσι, Τζεφ Ντιούκ και Έντι Λόσον, είναι ο πέμπτος αναβάτης στην ιστορία του σπορ που έχει γίνει πρωταθλητής με δύο διαφορετικούς κατασκευαστές.

Μιλώντας μετά την κατάκτηση του τίτλου μέσα στη χώρα του και ανήμερα των 26ων του γενεθλίων, ο Στόνερ είχε δηλώσει: «Δεν νομίζω ότι μπορώ να χωρέσω περισσότερα πράγματα στη σημερινή μέρα μου. Είναι το δεύτερό μου πρωτάθλημα, η 5η μου νίκη εδώ και τα 26α γενέθλιά μου επίσης. Είναι ο αγώνας της χώρας μου... Τα πάντα».

Στην προσωπική του ζωή ο Αυστραλός είναι παντρεμένος με την Αντριάνα Τουτσούνα. Η γνωριμία τους έγινε το 2003 στο Φίλιπ Άιλαντ όταν η Αντριάνα τον πλησίασε και του ζήτησε να υπογράψει στην κοιλιά της. Φέτος στο Μπρνο ο Στόνερ ανακοίνωσε πως η Αντριάνα είναι έγκυος. Η οικογένεια περιμένει το νέο της μέλος το Φεβρουάριο του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα