Ο Ολυμπιακός Βόλου, η Σιόν, το CAS και η UEFA!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα στον Ολυμπιακό Βόλου και μάλιστα σε διπλό ταμπλό! Eντός και εκτός συνόρων, με την πίστη για την τελική δικαίωση να είναι διάχυτη στο νομικό τιμ της θεσσαλικής ομάδας, ειδικά μετά και από την δικαίωση της Σιόν στην τακτική δικαιοσύνη και το «mea culpa» της ΟΥΕΦΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η ελβετική ομάδα είχε προσφύγει σε

πολιτικό δικαστήριο που υποχρέωσε την UEFA να άρει τον αποκλεισμό της από το Europa League.

Για τις ομοιότητες που υπάρχουν στις υποθέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Σιόν μίλησε στο Onsports o δικηγόρος Μιχάλης Μιτζικός, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της προσφυγής στο CAS, σχετικά με την αποβολή του ελληνικού συλλόγου από το Europa League της φετινής περιόδου.

«Η ομοιότητα στις δύο περιπτώσεις, είναι πως η UEFA επέβαλε ποινές και απέκλεισε του δύο συλλόγους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χωρίς προηγουμένως να΄χουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις στα δικαστήρια. Ο τακτικός Ελβετός δικαστής στα πολιτικά δικαστήρια, ενέκρινε πως όταν υπάρχει εκκρεμοδικία στην περίπτωση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, υπάρχει ο κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης για τον σύλλογο».

Παράλληλα ο κ.Μιτζικός επισήμανε και την ειδοποιό διαφορά των δύο υποθέσεων. «Η Σιόν είχε απέναντί της μια ουδέτερη κυβέρνηση, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αντίπαλο την κυβέρνηση στην διένεξη με την UEFA».

Στην προσφυγή που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός Βόλου στο CAS, έχει καλέσει μάρτυρα τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, κάτι που όπως μας εξήγησε ο κ.Μιτζικός γίνεται για ουσιαστικούς και όχι για λόγους εντυπωσιασμού.

«Υπήρξε δέσμευση της UEFA και επίσημη θέση του προέδρου της, πως δεν πρόκειται να παρθεί καμία απόφαση από πλευράς UEFA, δίχως τις τελικές αποφάσεις ης ελληνικές δικαιοσύνης. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απέκλεισε τον Ολυμπιακό Βόλου, χωρίς να περιμένει την απόφαση της 10ης Αυγούστου που δεν επέβαλε την ποινή του υποβιβασμού στην ομάδα για την υπόθεση των στημένων. Ο ίδιος ο κ.Πλατινί είχε δηλώσει ότι θα περιμένουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων κάτι που τελικά δεν συνέβη.»

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα