Ο Ολυμπιάκος του Νοεμβρίου περνάει

21:32 2/2/2012 - Πηγή: OnSports

Χαίρετε κύριοι

Κρίσιμη στροφή αυτή που έχουμε μπροστά μας. Ο Παναθηναϊκός το Σάββατο πάει στη Λειβαδιά και ο Ολυμπιακός την επόμενη στην Τούμπα. Από τα αποτελέσματα αυτών των δύο παιχνιδιών θα εξαρτηθεί το πόσο μεγάλο θα είναι το πλεονέκτημα με το οποίο θα μπουν οι παίκτες του Φερέιρα στην τελική ευθεία.

Αν και στο ενδεχόμενο να

γκελάρει ο Παναθηναϊκός στη Λειβαδιά και να επικρατήσει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν μια ανατροπή, καθώς θα μπουν στην τελική μάχη έχοντας την τύχη στα χέρια τους.

Το ντέρμπι στην Τούμπα είναι πολύ δύσκολο να αναλυθεί. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με απίστευτη ωριμότητα μετά το στραπάτσο που δέχτηκε από τον Ατρόμητο. Ο Μπόλονι είχε την τύχη να του επιστρέψει άμεσα ο Γεωργιάδης και ο νεαρός με την ταχύτητά του έδωσε σημαντική τονωτική ένεση στην ομάδα. Βλέπεται το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ρουμάνος τεχνικός είναι πως οι κεντρική του χαφ δεν έχουν τρεξίματα.

Κατάφερε όμως να βρει τρόπο να έχει ρυθμό και έκρηξη η ομάδα του όταν επιτίθεται εκμεταλλευόμενος, τα πλεονεκτήματα των Λάζαρ, Φωτάκη, Γκαρσία. Οι τρεις χαφ του ΠΑΟΚ έχουν παρόμοια προσόντα και αδυναμίες. Ουσιαστικά το να παίζουν δύο εκ των τριών σε μια ενδεκάδα είναι πολυτέλεια, ο Μπόλονι όμως έφτιαξε ομάδα αναγκαστικά και με τους τρεις. Σχεδιάζει ένα πλάνο που τα μπακ και τα εξτρέμ θα εκμεταλλεύονται τους κενούς χώρους ώστε οι κεντρικοί του χαφ να αξιοποιούν όσο δυνατόν περισσότερο την καλή τους πάσα. Ο Βαλβέρδε λοιπόν θα πρέπει να δείξει πολλές φορές στους παίκτες του το γκολ που δέχτηκαν στην Ξάνθη. Διαγώνια πάσα από το ύψος της σέντρας του Βασιλακάκη, κόψιμο στην πλάτη του μπακ ο Βλαχοδήμος. Ο ΠΑΟΚ συνεχώς προσπαθεί να βγάλει αυτή τη φάση. Όπως είπαμε έχει τρεις πασέρ (Λάζαρ, Γκαρσία, Φωτάκη) και τους Γεωργιάδη, Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη να προσπαθούν να φύγουν στην πλάτη της άμυνας.

Στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ συνήθως βλέπουμε και πολλά ανεβάσματα από τα μπακ. Με δεδομένη όμως την απουσία του Ετό, στα δεξιά θα παίζει ή ο Σνάουτσερ που δεν έχει ανεβάσματα ή με ανάποδο πόδι ο Σταφυλίδης εκτός αν προτιμηθεί να κάνει ντεμπούτο ο Αποστόλου. Όποιος και αν επιλεγεί η λογική λέει πως στα δεξιά θα προτιμηθεί να λειτουργήσει συντηρητικά.

Όταν αναγκαστικά ο ένας μπακ δεν απειλεί συνήθως επηρεάζεται και ο τρόπος που λειτουργεί η απέναντι πλευρά, καθώς όταν και ο αντίπαλος νιώθει πως απειλείται αποκλειστικά από τη μια πλευρά είναι πιο εύκολο να διαβάσει το παιχνίδι και να προσαρμόσει σωστά την άμυνά του. Θα πρέπει λοιπόν να βρεθεί σε πολύ άσχημη ημέρα ή να είναι ανέτοιμος ο Τοροσίδης ώστε ο ΠΑΟΚ να στοχεύσει καθαρά από τα αριστερά και να πάρει το παιχνίδι.

Στο επιθετικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ περιμένω να απειλήσει όπως προανέφερα με πάσες που θα βγαίνουν από τον άξονα και θα σημαδεύουν κινήσεις που θα ξεκινούν από το πλάι. Η εύκολη λύση για τον αντίπαλο προπονητή είναι να πει στους δικούς του μπακ να είναι προσεκτικοί.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το σωστό όμως είναι να μαρκάρεις την πάσα . Αν ο Ολυμπιακός μπορέσει να πα

Keywords
Τυχαία Θέματα