Ο Ολυμπιακός έκλεισε το… μάτι στη Μέρκελ!

Νομίζω ότι είμαι από τους λίγους που έχουν δικαίωμα να ομιλούν σήμερα κι αν φανεί εγωιστικό, συμπαθάτε με! Ήμουν, όμως, ένας από τους λίγους, την ώρα που οι περισσότεροι έκραζαν για την εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ που έγραψα ότι χθες θα είναι άλλος Ολυμπιακός, αυτός που θέλουν τα εκατομμύρια των οπαδών του και με λίγη τύχη θα κερδίσει τους πρωταθλητές Γερμανίας!

Ήταν

πολύ ΜΕΓΑΛΗ η εμφάνιση και η νίκη του Θρύλου! Απ’ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς! Και πολλά προβλήματα υπήρχαν και… αναταράξεις μετά το 1-1 του ΟΑΚΑ, αλλά όλα εξελίχθηκαν μαγικά. Το «Μέρκελ , ο Θρύλος πάνω απ’ όλα» που τραγούδησε όλο το γήπεδο στα τελευταία λεπτά τα είπε… όλα κι αν κάποιοι δυσκολεύονται να το… χωνέψουν, περαστικά τους!

Ήταν σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα χθες. Πάντα έτσι γίνεται όταν αυτή η ομάδα παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Και το έκανε όχι με γιουρούσια και καμινάδες, αλλά με σωστή τακτική, εξυπνάδα και απίστευτο πάθος. Κόντρα σε μια ομάδα που κάποιες στιγμές έπαιζε με δαιμονισμένη ταχύτητα λες και ήταν βγαλμένη από το Playstation!

Ασφαλώς και υπήρξαν δύσκολες στιγμές λόγω της εντυπωσιακής εισόδου των Γερμανών στον αγώνα, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβάλλουν… κατοχή στο «Καραϊσκάκη». Οι… αντάρτες του Βαλβέρδε, ωστόσο, τους έδειξαν ότι… εδώ είναι Πειραιάς και τους έστειλαν… αδιάβαστους.

Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο δεν μετράει το ποιος μπαίνει πιο απειλητικός στο γήπεδο, ούτε το ποιος έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του. Εκείνο που μετράει είναι ποιος θα εκμεταλλευθεί τις στιγμές του, ποιος θα έχει ουσία στο παιχνίδι του και σε τελική ανάλυση, ποιος το θέλει πιο πολύ!

Ο Θρύλος πήρε άριστα και στη μελέτη του παιχνιδιού και στα μετρημένα χτυπήματά του προς την αντίπαλη εστία. Συνδύασε ιδανικά εξυπνάδα και ουσία, αποδιοργάνωσε όσο περνούσε η ώρα τα ατού της Ντόρτμουντ και όσο περνούσε η ώρα ταπείνωνε όλο και περισσότερο την ομάδα του Κλοπ.

Δύο νίκες ήθελε ο Γερμανός προπονητής, επί του Ολυμπιακού, για να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης και τώρα θα τρέξει για να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας. Καλά είναι τα τριγωνάκια και το αδιάκοπο πρέσινγκ, αλλά στο ποδόσφαιρο μετράει και η θέληση και η φαντασία!

Παικτάκια της σειράς φάνηκαν ο Γκέτσε και η παρέα του σε όλο το δεύτερο ημίχρονο! Τους ήρθε νταμπλάς μετά τη γκολάρα του Τζιμπούρ και παραδόθηκαν αμαχητί! Ήρθαν με όνειρα και φιλοδοξίες και μπήκαν στη λίστα μαζί με Λεβερκούζεν, Βέρντερ και Χέρτα.

Ξέχασαν ότι για να πάρεις βαθμό ή βαθμούς σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να κοιτάξει την άμυνά! Δεν το έκανε και το πλήρωσε ακριβά! Αντίθετα ο Ολυμπιακός ήταν προσηλωμένος στην αμυντική του λειτουργία και ήξερε πότε να… εκτελέσει!

Το… αντάρτικο του πρώτου ημιχρόνου, λοιπόν, μετατράπηκε σε πλήρη κυριαρχία στο δεύτερο ημίχρονο και το 3ο γκολ ήρθε απλά να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω! Ο Θρύλος ξανά στο κόλπο της πρόκρισης, μετά και το «διπλό» της Άρσεναλ στη Γαλλία. Άλλο ένα… τρομοκρατικό κτύπημα χρειάζεται, αυτή τη φορά στο «Βεστφάλεν»

Keywords
Τυχαία Θέματα