Ο Ολυμπιακός απέκτησε πλέον «αέρα» νικητή και στην Ευρώπη

13:57 9/3/2012 - Πηγή: OnSports

Το ερυθρόλευκο… express πέρασε, λοιπόν, και από το Χάρκοβο συνεχίζοντας τη πορεία του προς το Βουκουρέστι!

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο «Metalist Stadium» δεν ήταν απ’ αυτές που σ’ αφήνουν «με το στόμα ανοιχτό» ή που σου «βγάζουν τα μάτια»… Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όμως, το «διπλό» των πρωταθλητών Ελλάδας

στην Ουκρανία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία!

Διότι ο Ολυμπιακός δείχνει φέτος - για πρώτη φορά ίσως… - να είναι εντελώς ακομπλεξάριστος στην Ευρώπη! Η νίκη του στο Χάρκοβο είναι αυτό που λέμε «επαγγελματική»… Όπως το ίδιο «επαγγελματική» ήταν και στη Μόσχα κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν.

Το να φτάσει ο Ολυμπιακός στο σημείο να παίρνει τέτοιου είδους νίκες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λες και παίζει με τον… Εργοτέλη ή τον Αστέρα Τρίπολης, είναι κάτι που το περίμεναν πολλά χρόνια οι φίλοι της πειραϊκής ομάδας.

Να μπαίνει, δηλαδή, η ομάδα στο γήπεδο και να ξέρει τι θέλει και τι πρέπει να κάνει για να φτάσει στον στόχο της. Να μην βλέπει κανείς παίκτες που… τρέμουν στη σκέψη και μόνο ότι θα κάνουν λάθος, να μην πιάνει «τρικυμία» την αμυντική γραμμή στα τελευταία λεπτά και φυσικά να μην χρειάζεται να πιάσει ο Ολυμπιακός το… 110% των δυνατοτήτων του για να πάρει ένα αποτέλεσμα στη Μόσχα, στο Χάρκοβο κτλ

Όπως και να το κάνουμε, αυτό το… 110% το θέλεις όταν θα βρεις απέναντι σου μία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μια Μάντσεστερ Σίτι, μία Βαλένθια, μία Ατλέτικο Μαδρίτης ή μια Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία παρεμπιπτόντως τρόμαξε πολύ κόσμο με την εμφάνισή της στο «Old Trafford» χθες βράδυ!

Δεν υπονοώ, φυσικά, ότι ομάδες όπως η Ρούμπιν, η Μέταλιστ ή οι υπόλοιπες που συμμετέχουν στο Europa League, όπως η Άλκμααρ, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ή η Τβέντε, για παράδειγμα, είναι κακές ομάδες… Τουναντίον! Απλώς ο Ολυμπιακός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ αυτές ούτε σε «βάρος» φανέλας, ούτε σε κόσμο, ούτε σε οργάνωση, ούτε σε ρόστερ, ούτε σε προπονητή, ούτε σε γήπεδο, ούτε σε διοίκηση!

Αυτό ήταν που μια ζωή «πίκραινε» τον κόσμο του Ολυμπιακού στην Ευρώπη… Το ότι θεωρούσε, δηλαδή, πως η ομάδα του πολλές φορές ήταν καλύτερη από κάποια άλλη, τελικά, όμως, δεν στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων και δεν έκανε το βήμα παραπάνω!

Κακά τα ψέματα, παραδείγματα υπάρχουν πολλά, από την εποχή που ο Ολυμπιακός έπαιζε κάθε χρόνο – ως πρωταθλητής – στους ομίλους του Champions League και συχνά-πυκνά έκανε «μάγκες» ομάδες τύπου Χέρενφέιν, Μόλντε ή Μακάμπι Τελ Αβίβ, μέχρι τους πρόσφατους αποκλεισμούς από Νιούκαστλ και Σεντ Ετιέν στο κύπελλο UEFA ή τη Μπορντό στο Champions League… Για να μην πάμε παλιότερα και θυμηθούμε αποκλεισμούς από ομάδες όπως η Φερεντσβάρος, η Τενερίφη, η Γκόρνικ και η Κραϊόβα τις δεκαετίες ’90 και ‘80…

Οι «παιδικές ασθένειες», όπως αρέσει σε πολλούς να χαρακτηρίζουν τις αδυναμίες μίας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός, να κάνουν το αυτονόητο αποτυγχάνοντας στο… παρά πέντε, φαίνεται πως πλέον ξεπεράστηκαν για τους «ερυθρόλευκους»!

Ίσως ν’ άργησε λίγο ο Ολυμπιακός, το πλήρωμα του χρόνου ωστόσο, φαίνεται πως ήρθε! Και δεν εννοώ,

Keywords
Τυχαία Θέματα