Ο έλεγχος των διοργανωτών 200 μέρς πριν το Euro

Η UEFA, όπως είναι φυσικό, δημοσιοποιεί τον… έλεγχο των δυο διοργανωτών του Euro 2012 καθώς απομένουν 200 ημέρες για την πρώτη σέντρα στην διοργάνωση που θα φιλοξενήσουν Πολωνία και Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον «έλεγχο» που δημοσιεύει η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA απομένουν 200 μέρες για το πρώτο παιχνίδι του Euro 2012

που θα γίνει στη Βαρσοβία και τα πάντα πηγαίνουν… ρολόι για τις δυο διοργανώτριες χώρες, με την κλήρωση για την φάση των ομίλων να γίνεται την επόμενη Παρασκευή (02/12) στο Κίεβο.

Ο έλεγχος που δημοσιεύει η UEFA

Γήπεδα

Πολωνία: Το ανανεωμένο Δημοτικό Στάδιο του Πόζναν άνοιξε πέρσι και ακολούθησε στη συνέχεια η Αρένα του Γκντανσκ στις 11 Νοεμβρίου, όπως και το Δημοτικό Στάδιο του Βρότσλαβ. Οι τελικές πινελιές απομένουν για το Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, όπου θα γίνει το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης, και θα είναι έτοιμο μέσα στον Δεκέμβριο.

Ουκρανία: Η Αρένα του Λβιβ έγινε το τέταρτο και τελευταίο στάδιο που παραδόθηκε προς χρήση στην ομοσπονδία την περασμένη Τρίτη, στο 2-1 της Ουκρανίας επί της Αυστρίας. Τέσσερις μέρες νωρίτερα η Ουκρανία έπαιξε με την Γερμανία στο ανανεωμένο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, ενώ στο Χάρκοβο το γήπεδο της Μέταλιστ και η Ντονμπάς Αρένα δεν χρειάστηκαν παρεμβάσεις καθώς η κατασκευή τους ολοκληρώθηκε μόλις το 2009.

Υποδομές

Πολωνία: Η ανακατασκευή των τοπικών σιδηροδρομικών γραμμών που εξυπηρετούν στα γήπεδα σε Γκντανσκ, Βρότσλαβ και Βαρσοβία είναι σχεδόν έτοιμη, όντας μέρος μιας συνολικής αναβάθμισης του εθνικού δικτύου σιδηροδρόμων της Πολωνίας. Επίσης, ένα νέο αεροδρόμιο κατασκευάζεται στην πρωτεύουσα και παράλληλα είναι σε εξέλιξη η αναβάθμιση του οδικού δικτύου της χώρας.

Ουκρανία: Γίνονται εργασίες στο οδικό δίκτυο της χώρας παρά τις δυσκολίες που φέρνει ο χειμώνας, με τις γραμμές για την σιδηροδρομική ταχεία να είναι επίσης σε καλό σημείο προόδου. Τα αεροδρόμια που θα εξυπηρετήσουν και τα τέσσερα στάδια έχουν δεχθεί μεγάλες αλλαγές με νέους μοντέρνους σταθμούς, μεγαλύτερους δρόμους και νέους πύργους ελέγχου. Επίσης, στο Κίεβο, από τον Απρίλιο του 2007 υπάρχουν επενδύσεις στον τομέα των ξενοδοχείων που θα βοηθήσει αρκετά στην υποδοχή κόσμου που θα βρεθεί στη χώρα για το Euro.

Εισιτήρια

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράζουν αλλά και να πωλούν εισιτήρια για το Euro 2012 μέσα από την ειδική πλατφόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της UEFA.

Εθελοντισμός

Από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο έγινε ρεκόρ συμμετοχών με 23.965 ανθρώπους από 142 χώρες να καταθέτουν αιτήσεις για τις 5.500 θέσεις που υπάρχουν για εθελοντές. Η διαδικασία των συνεντεύξεων όσων έχουν κάνει αίτηση τελείωσε την περασμένη εβδομάδα. Ενδεικτικά ήρθαν άνθρωποι ακόμα και από την Αυστραλία για να γίνουν εθελοντές στο Euro. Τα ονόματα όσων επιλεγούν από τους διοργανωτές θα γίνουν γνωστά στο τέλος του χρόνου αν και για κάποιους ήδη έχει αρχίσει η εκπαίδευση καθώς 270 από τους εθελοντές θα πάρουν μέρος και στη διαδικασία της κλήρωσης την επόμενη Παρασκευή (02/12).

Keywords
Τυχαία Θέματα