Το μήνυμα Σόιμπλε στην Αθήνα

Μάχη για την εξασφάλιση της 6ης δόσης των 8 δις ευρώ δίνει από σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, μέσα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ευαίσθητο και συνεχώς μεταβαλλόμενο.

Εκτός των συναντήσεων που θα έχει σήμερα με τους κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται προσπάθειες για να κλεισθούν ραντεβού, επίσης

, με την κ. Αγκελα Μέρκελ και τον κ. Νικολά Σαρκοζί.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό. Βασικός στόχος του κ. Παπαδήμου είναι πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι πρόθεση της Ελλάδας είναι να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Φαίνεται όμως να μην γίνεται και τόσο πιστευτό πλέον αυτό, όταν ακούγεται από ελληνικά χείλη.

Είναι χαρακτηρτιστικό το γεγονος ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφαγκ Σόιμπλε δήλωσε στην ΙΗΤ ότι «εμείς θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αρκεί να το θέλει και εκείνη».

Πληροφορίες που έρχονται από το Βερολίνο, όμως, αναφέρουν ότι η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει εναλλακτικά σενάρια για την επόμενη μέρα χωρίς την Αθήνα στο ευρώ.

Ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε, όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε ότι «δεν θα ήμασταν υπεύθυνη κυβέρνηση, αν δεν λαμβάναμε υπόψη μας όλα τα ενδεχόμενα», αφήνοντας τα παράλληλα ανοικτά.

Στο επιτελείο του κ. Παπαδήμου αντιλαμβάνονται ότι η αποστολή τους είναι δύσκολη, αλλά σε αυτή τη φάση προσπαθούν να ιεραρχήσουν τους στόχους τους.

Ο βασικός είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης και η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Τα υπόλοιπα, όπως λένε χαρακτηριστικά, θα ακολουθήσουν. Αρκεί να υπάρχει ο χρόνος, θα μπορούσε κανείς να προσθέσει…

Πηγή: newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα