Ο Χάρι Πότερ και τα χαμένα... Ολυμπιακά αθλήματα

Επίδοξοι Χάρι Πότερ, Σεϊχηδες, πότηδες και άλλοι έχουν τα δικά τους άκρως ενδιαφέροντα σπορ.

Τόσα σπορ υπάρχουν για όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα, ακριβώς για να μην βαριέται ο κόσμος όταν η... Super League δεν έχει αγώνες.

Quidditch: για τους μυημένους στον Χάρι Πότερ

Ναι, είνα το άθλημα που παίζεται στις ταινίες του Χάρι Πότερ ανάμεσα στην ομάδα του Γκρίφινορ και του Σλίδεριν. Το κακό είναι ότι οι αθλητές των κολεγίων που συνεχίζουν την... παράδοση

δεν δεν πετούν, αλλά έχουν σκούπες. Το πρώτο τουρνοουά παίχτηκε στο Βερμόν και εφέτος θα γίνει Παγκόσμιο Κύπελλο!

Καμηλοδρομίες

Στο Άσκοτ τρέχουν άλογα, αλλά στα Ηνωμένη Αραβικά Εμιράτα έχουν καμήλες. Από την Μονγκολία μέχρι την Αυστραλία οι καμηλοδρομίες σαρώνουν! Τα Σαββατοκύριακα τρέχουν οι σεϊχηδες και τις καθημερινές ο... λαός.

Ρίψη... τόνου

Οχι σε κιλά, αλλά σε ψάρι. Στο Port Lincoln της Αυστραλίας επιδίδονται στο άθλημα άνδρες και γυναίκες άνω των 16 ετών, με κερδισμένο αυτόν που θα πετάξει τον τόνο πιο μακριά. Επαθλο 3.000 αυστραλιανά δολάρια. Το... παγκοσμιο ρεκόρ είναι 25 μέτρα.

{youtube}62saGD9DpKM{/youtube}

Αναρρίχηση επί... λαδωμένο στύλο

Ηταν Ολυμπιακό αγώνισμα στους Αγώνες του 1904 στην Γαλλία! Τώρα αναπτύσσουν το σπορ Ινδονησία, Βραζιλία, Βρετανία και Καραϊβική. Στόχος του αθλητή είναι είτε η αναρρίχηση σε κάθετο στύλο ή σε οριζόντιο γρασαρισμένο. Μήκος στύλου, έως 30 μέτρα.

Τυρί μετ 'εμποδίων

Ο αγώνας θεσμοθετήθηκε προ 200 ετών και τιμάται ακόμη και από την Βασίλισσα της Αγγλίας. Για τους εορτασμούς του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου της Ελισάβετ μεταφέρθηκε εφέτος στις 4 Ιουνίου.

Τρόπος διεξαγωγής: Μεγάλο «κεφάλι» τυρί κατρακυλά στον λόφο και οι... αθλητές κουτρουβαλούν από πίσω. Νικητής αναδεικνύεται όποιος -χωρίς να σπάσει το κεφάλι του- πιάσει το τυρί.

Κέρλινγκ με καλαμπόκι

Αν και παίζεται με φασόλια, ο αγώνας αφορά τους παραγωγούς καλαμποκιού και παίζεται με το ένα χέρι ώστε στο άλλο ο αγωνιζόμενος να κρατά την μπύρα. Χωρισμένοι σε δύο ομάδες οι αθλούμενοι ρίχνουν σακουλάκια με φασόλια σε κεκλιμένο βατήρα με οπή στο κέντρο και κερδίζει η ομάδα που θα ρίξει περισσότερα τσουβαλάκια κοντά στην τρύπα χωρίς να πέσουν μέσα.


«Πιάσε την κατσίκα»

Το εθνικό σπορ του Αφγανιστάν είναι πόλο με άλογα με χρήση δέρματος κατσίκας αντί για μπάλα. Βάρβαρο θέαμα... σκληρή προπόνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα