Ο Μπόλονι έγινε ΠΑΟΚ

Νομίζω πως ο αγώνας εναντίον της Δόξας έχει απειροελάχιστο ενδιαφέρον σε σχέση με μία ανάλυση της προσωπικότητας του Λάσλο Μπόλονι. Ο τύπος είναι αλλού, με την καλή έννοια και νομίζω πως πρέπει να τον ψυχολογήσουμε για να διασκεδάσουμε μαζί του. Ο τύπος δεν είναι ξενέρωτος, πράγμα πολύ σπάνιο για προπονητή.

Ο Μπόλονι σπάει πλάκα με τα ΜΜΕ. Άλλοτε τα χρησιμοποιεί, άλλοτε προσπαθεί να εκθέσει την υπερβολή τους. Όταν τα χρησιμοποιεί, παίζει με θέματα ιντριγκαδόρικα, όπως αυτό του Σαλπιγγίδη, ενώ πετάει

και σπίθες προς τη διοίκηση.

Για παράδειγμα αυτό το θέμα της Σαουδικής Αραβίας είναι υπαρκτό και τα νούμερα που υπάρχουν για τον Ρουμάνο, εξωπραγματικά. Τη στιγμή που δύο φορές έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση πως δεν θα φύγει, δημοσίως, για τους δικούς του λόγους και προφανώς γιατί στους Άραβες δεν έχει πει ακόμη τίποτα, αποφεύγει να μιλήσει, να ξεκαθαρίσει τι γίνεται και το κάνει με τρόπο που βγάζει μία διάθεση να φέρει αναστάτωση. Και αυτό τον ικανοποιεί.

Την ίδια στιγμή, ανοίγει από μόνος του κουβέντα για τον Σαλπιγγίδη. Δεν έγινε ποτέ ερώτηση. Μπαίνει και αυτός στο παιχνίδι, αφού δεν μπορεί να μείνει στην απ’ έξω. Περνάει το μήνυμά του το οποίο είναι «παιδιά θα χάσουμε που θα χάσουμε παίκτες, ας κερδίσουμε και κανέναν», γνωρίζοντας πως ο κόσμος τον γουστάρει.

Ο Μπόλονι γενικότερα συμμετέχει πλέον στη καθημερινότητα του ΠΑΟΚ. Δεν είναι απόμακρος όπως αρχικά ήταν. Διαχειρίζεται την ομάδα του πολύ καλύτερα και νομίζω πως το σημείο που άλλαξε για πάντα η σχέση του Μπόλονι με την ομάδα που προπονεί, ήταν το βράδυ στο Λονδίνο. Το διπλό στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Μέχρι εκείνο το σημείο αμφιταλαντευόταν για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να ζήσει με τα προβλήματα του ΠΑΟΚ. Αλλά εκείνο το βράδυ κατάλαβε πως βρίσκεται σε έναν σύλλογο ιδιαιτέρως ιδιόμορφο. Και αυτό φάνηκε να αποτελεί τη μέγιστη πρόκληση για τον Ρουμάνο.

Ο Μπόλονι μένει σε ξενοδοχείο ακόμη και αυτό είναι ένα δείγμα του ότι δεν ήταν σίγουρος για το αν θα μείνει. Σήμερα, συνάντησα τον Eλληνα ατζέντη του στο Καυτανζόγλειο, τον Γιώργο Φούγια, ο οποίος μου είπε πως βρήκε σπίτι στο Ωραιόκαστρο και σύντομα θα εγκατασταθεί εκεί.

Μάλλον δεν προετοιμάζεται για Σαουδική Αραβία, αλλά για το υπόλοιπο του συμβολαίου του στον ΠΑΟΚ. Το θέμα από εδώ και στο εξής είναι άλλο.

Η διοίκηση είναι πιεσμένη να ρίξει το μπάτζετ και αυτό σημαίνει πολλά. Ο Μπόλονι δεν έχει πρόβλημα να χάσει παίκτες δεύτερης γραμμής γιατί ξέρει πως μπορεί να τους αντικαταστήσει. Δεν έχει επίσης πρόβλημα να εντάξει ποδοσφαιριστές στη πρώτη ομάδα, κάτι που έκανε με τον Σταφυλίδη, κάτι που προσπαθεί να κάνει με τον Γλύκο, κάτι που αναμένεται να κάνει και με άλλους.

Ο Μπόλονι δεν θέλει να χάσει παίκτες πρώτης γραμμής. Είδε πως υπάρχει βάση στο θέμα πώλησης Σαλπιγγίδη και έκτοτε του έβαλε δημοσίως δύο φορές πλάτη. Είναι κάθετα αντίθετος με την φυγή πρωτοκλασάτου παίκτη ή αν είναι να φύγει κάποιος να αντικατασταθεί επάξια.

Ουσιαστικά, η Σαουδική Αραβία είναι ο μοχλός πίεσής του προς την κατεύθ

Keywords
Τυχαία Θέματα