Ο «άρχοντας» του τζούντο, Ηλίας Ηλιάδης (photos, video)

Εάν κάποιος ανέβει μία φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι άθλος, αν ανέβει τέσσερις γίνεσαι… θρύλος!

Ο Ηλίας Ηλιάδης είναι ένας «θρύλος» στο τζούντο αφού έχει καταφέρει να κατακτήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τέσσερις φορές στη καριέρα του (2005, 2007, 2010 και 2011). Ύψιστη τιμή για τον αθλητή ωστόσο, αποτέλεσε το Ολυμπιακό μετάλλιο το 2004, στην Αθήνα. Το 2011 όμως, θα μείνει για καιρό χαραγμένο

στη μνήμη του, αφού κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Παρίσι.

Ο «γίγαντας» των ελληνικών επιτυχιών, γεννήθηκε στην Γεωργία, στις 10 Νοεμβρίου 1986, με το όνομα Τζαρτζίλ Ζβιανταουρί. Το 2004 όμως, υιοθετήθηκε από τον 'Ελληνα προπονητή του τζούντο, Νίκο Ηλιάδη. Τότε, ήταν μόλις 17 ετών, όταν λάμβανε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 81 κιλών.

Ως Έλληνας σημαιοφόρος το 2008, είχε την τιμή να μπει πρώτος στο Bird's Nest Stadium του Πεκίνο, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο ξάδερφός του Ζουράμπ Ζβιανταουρί είναι επίσης Ολυμπιονίκης και αγωνίζεται με τα χρώματα της Γεωργίας στην κατηγορία των 90 κιλών.

Ο Ηλίας Ηλιάδης ήρθε στην Ελλάδα τη δεκαετία του '90 για να καταφέρει σήμερα να τιμά τα ελληνικά χρώματα και να γίνεται η αιτία να ακούγεται ο ελληνικός, εθνικός ύμνος σε όλα τα σημεία του κόσμου...

Keywords
Τυχαία Θέματα