Νικηφορίδης: «Σίγουρος για τον εαυτό μου»

Ο Στέλιος Νικηφορίδης, εκ των συντελεστών της νίκης του Φοίνικα επί του Παναθηναϊκού με 3-1 στην πρεμιέρα της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, σημειώνοντας 21 πόντους, πήρε τον τίτλο του MVP ΟΠΑΠ της 1ης αγωνιστικής.

«Είναι ότι καλύτερο για έναν αθλητή να επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο κι ο συνδυασμός της νίκης του Φοίνικα

με τη δική μου προσωπική διάκριση μου δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Προσωπικά ξέρω ποιος είμαι, τι μπορώ να κάνω και φέτος που έχουμε την τύχη να υπάρχει στο ρόστερ μας ένας πασαδόρος σαν τον Κουρνέα νιώθω πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό μου», είπε ο Σερραίος ακραίος.

Πάντως ο 31άχρονος άσος ήταν σίγουρος για νίκη της ομάδας του. «Ήμουν τόσο σίγουρος, που την ώρα που έφευγα από τον πάγκο είπα στον φροντιστή μας ‘Στέλιο, όσο είμαι εγώ μέσα μη φοβάσαι τίποτα'» λέει κι όταν τον ρωτήσαμε από πού πηγάζει αυτή η αισιοδοξία συμπληρώνει: «Νιώθω πολύ καλά ψυχολογικά και σωματικά αλλά έχουμε και καλό υλικό κι όταν παίζεις με παίκτες επιπέδου αισθάνεσαι πιο σίγουρος, αλλά επιβάλλεται να παίξεις κι εσύ πολύ καλά. Δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε τέτοια κόντρα. Αλλιώς είχαμε δει τον Παναθηναϊκό στα βίντεο, κι αλλιώς έπαιξε σε σημείο που αναρωτιόμουν αν ήταν άλλη ομάδα. Κι η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα γίνει ακόμη καλύτερος στη συνέχεια».

Για την καριέρα του χαρακτήρισε τον Φοίνικα ως τη μεγάλη του ευκαιρία: «Πέρα από τους ταλαντούχους αθλητές που θα πάρουν ευκαιρίες, φέτος θα είναι και το πρωτάθλημα των απαντήσεων από αθλητές όπως εγώ... Είναι ευκαιρία να παίξουν παιδιά που αξίζουν, αλλά τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες επέλεγαν να χρυσοπληρώνουν ξένους, από τους οποίους ελάχιστοι άξιζαν τα λεφτά τους.

Είμαι ευτυχισμένος στον Φοίνικα, γιατί πέρα από την καλή αγωνιστική μας πορεία, γύρω από την ομάδα υπάρχουν 20 άνθρωποι που τρέχουν καθημερινά για να επιλύσουν όλα τα προβλήματα. Οι προσδοκίες που έχουμε είναι μεγάλες, αλλά όπως φάνηκε και στην 1η αγωνιστική η πλειοψηφία των ομάδων είναι στο ίδιο επίπεδο. Κι αν θέλεις να λέγεσαι φαβορί, πρέπει να το αποδεικνύεις σε κάθε παιχνίδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα