Αίσθημα πληρότητας ως Ολυμπιακοί και ως Έλληνες!

Πόσο μεγάλη σημασία έχει τελικά στο ποδόσφαιρο η αποφασιστικότητα, η αυταπάρνηση, η ψυχολογία, η ψυχή…;

Αν δει κανείς το πώς έπαιξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα δυο τελευταία τους παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, θα πάρει εύκολα την απάντησή του!

Αυτός ο Ολυμπιακός, τον οποίο θαύμασε όλη η Ελλάδα

(και όχι μόνο…) χθες βράδυ και υποχρέωσε σε άτακτη υποχώρηση το καμάρι της Βεστφαλίας, τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι η ίδια ομάδα μ’ αυτήν που αναδείχθηκε ισόπαλη λίγες μέρες πριν με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ…

Αυτοί που έκαναν πλάκα στον Γκέτζε (τον κατά πολλούς νέο «αστέρα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου), στον Χούμελς (νέο Μπεκενμπάουερ λένε κάποιοι), στον Λεβαντόφσκι και στους υπόλοιπους «πυραυλοκίνητους» άσους της πρωταθλήτριας Γερμανίας, είναι οι ίδιοι που λίγες μέρες πριν έκαναν τον Γεωργέα, τον Καράμπελα, τον Λεονάρντο και τ’ άλλα παιδιά του Κωστένογλου να… ψηλώσουν καμιά δεκαριά πόντους επειδή πήραν «Χ» από τον Ολυμπιακό!

Όταν ταπεινώνεις την καλύτερη ομάδα της περσινής Bundesliga ρίχνοντάς της τρία γκολ, όταν – σχετικά πρόσφατα – έχεις κοιτάξει στα μάτια ολόκληρη Άρσεναλ μέσα στο «σπίτι» της, στο Λονδίνο και μάλιστα, όντας πίσω 2-0 με το… καλησπέρα, αν μη τι άλλο αποδεικνύεις ότι έχεις δυνατότητες ως ομάδα.

Δεν ξέρω αν οι δυνατότητες του φετινού Ολυμπιακού είναι για να τον φτάσουν στους «16» του Champions League ή στους «4» του Europa League, καθώς το ποδόσφαιρο είναι πολλές φορές (αν όχι πάντα) και θέμα συγκυριών, τύχης και σωστού timing, που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι…

Ξέρω, όμως, ότι η ομάδα, που όλοι οι οπαδοί γουστάρουν να βλέπουν, είναι αυτή που είδαν χθες βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης»! Μία ομάδα με έντεκα «λιοντάρια», με παίκτες που δεν έχουν… καβαλήσει το καλάμι, αλλά αντίθετα είναι έτοιμοι να «φάνε λαρύγγια» για να πετύχουν τον σκοπό τους! Δεν έχει μεγάλη σημασία αν ο σκοπός επιτευχθεί… Με τη Ντόρτμουντ επετεύχθη, στο Λονδίνο όχι… Το συναίσθημα πληρότητας, ικανοποίησης, ακόμα και περηφάνιας για πολλούς από μας, έκανε την εμφάνισή του και στις δύο περιπτώσεις!

Στην τελική αυτό είναι το ποδόσφαιρο για τους φιλάθλους… Ένας τρόπος να «ψηλώσει» ο καθένας μέσα από την ομάδα του… Μία διέξοδος από την μιζέρια της πραγματικότητας! Όταν η ομάδα, με την οποία ταυτίζεσαι, εκφράζει μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού της όλα όσα έχεις στην ψυχή σου, αισθάνεσαι ευτυχισμένος! Έστω για δύο ώρες…

Ο χθεσινός Ολυμπιακός ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι! Δεν ξέρω αν έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο το ότι αντίπαλος του ήταν μία γερμανική ομάδα, προσωπικά, πάντως, δεν θυμάμαι άλλη φορά οπαδούς του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ να χαίρονται τόσο πολύ μία νίκη των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη… Ο Ολυμπιακός χθες βράδυ δεν ήταν ο σύλλογος του Πειραιά, ήταν ο σύλλογος ολόκληρης της Ελλάδας, ο πρωταθλητής μίας χώρας, η οποία «βράζει» και νιώθει τη μπότα των Ευρωπαίων να της πιέζει το κεφάλι στο χώμα!

Στα πρόσωπα των παικτών του Ολυμπιακού, ο Έλληνας φίλαθλος είδε τον εαυτό του, να πιάνει από τον σβέρκο τον κ

Keywords
Τυχαία Θέματα